breaking newsΚύπρος

Ο Μπαχτσελί φόρεσε στρατιωτικές μπότες, ως άλλος Κεμάλ, και… βροντοφώναξε «η Κύπρος είναι τουρκική»!

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τούρκων και Τουρκοκύπριων αξιωματούχων, στον απόηχο της επίθεσης κατά μελών της Ειρηνευτικής Ομάδας του ΟΗΕ στο χωριό Πύλα της Κύπρου, στην Πράσινη Γραμμή, με τον σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, και τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, μεταξύ άλλων, να ρίχνουν την ευθύνη για όσα συνέβησαν στον ΟΗΕ και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σήμερα ήταν η σειρά του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να πάρει τη «σκυτάλη» στις προκλήσεις, καθώς το εθνικιστικό κόμμα του ανάρτησε στα social media ένα σύντομο βίντεο, μέσω του οποίου, όπως επισημαίνεται, επιχειρεί να στείλει ένα «μήνυμα» προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Στο συγκεκριμένα βίντεο ο Μπαχτσελί διακρίνεται να βαδίζει στο γραφείο του φορώντας μαύρες στρατιωτικές μπότες, ενώ ως «μουσικό χαλί» ακούγεται ένα τουρκικό τραγούδι με τίτλο «Μην κλαις αγάπη μου». Το «σποτάκι» δε συνοδεύει η φράση «η Κύπρος είναι τουρκική».

Με τις μπότες που φορά ο Μπαχτσελί, επιχειρεί, ουσιαστικά, να «αντιγράψει» τον Κεμάλ Ατατούρκ και πιο συγκεκριμένα ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή εκείνον και έναν Ιταλό αξιωματούχο, την εποχή των υπογραφών της περίφημης Συνθήκης της Λωζάννης. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, την περίοδο εκείνη ο Ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Ατατούρκ, με τον Τούρκο ηγέτη να δέχεται να κάνει το ραντεβού μαζί του.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Ιταλός ζήτησε από την Τουρκία την παραχώρηση της Αττάλειας και της Ρόδου. Τότε, ο Ατατούρκ πήγε στο διπλανό δωμάτιο, φόρεσε τα στρατιωτικά του ρούχα και τις μαύρες μπότες και επέστρεψε στη συνάντηση. Η εξέλιξη αυτή «τρόμαξε», σύμφωνα με τους Τούρκους, τον Ιταλό, ο οποίος αποχώρησε άπραγος.

Σημειώνεται πως ο Μπαχτσελί, αναφερόμενος στο συμβάν στην Πύλα, δήλωσε πως «η κυβέρνηση της “ΤΔΒΚ” έδωσε στα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ την απάντηση που τους άξιζε και εξάλειψε τις απερίσκεπτες προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου της. Έχει δίκιο, οι παρεμβάσεις στην περιοχή είναι σωστές και έχει την πλήρη υποστήριξή μας».

 

Back to top button