breaking newsΕλλάδα

Επικίνδυνοι άνθρωποι Νο 2: Και η κυβέρνηση συστήνει να μην ψήνουμε χοιρινό κοντά σε παράνομους μετανάστες!

 

Φαίνεται ότι η παράνοια

είναι μεταδοτική στην Βουλή, αλλιώς δεν εξηγείται ότι μετά τις ψυχοπαθητικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη για να καταδικάζονται όσοι τρώνε χοιρινό και πίνουν αλκοόλ έξω από καταυλισμούς παράνομων αλλοδαπών, τώρα ήρθε και η κυβέρνηση να ταχθεί υπέρ αυτής της θέσης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να χαρακτηρίζει «Άστοχο ό,τι ρίχνει λάδι στη φωτιά» τις δηλώσεις που αφορούν το ζήτημα για το μπάρμπεκιου που διοργανώνεται έξω από το ΚΥΤ Διαβατών!

 

Σε ανάλογες δηλώσεις υπέρ των μουσουλμάνων και κατά των Ελλήνων, προχώρησε και η αδελφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη!

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι η αναφορά του «αφορά και τις δύο πλευρές» (σ.σ. η μία πλευρά είναι οι Ελληνες πολίτες και οι άλλη οι μουσουλμάνοι και ο Χρήστος Γιαννούλης) και είπε (στα σοβαρά…) να αντιμετωπιστεί «με νηφαλιότητα το πρόβλημα».

Τουλάχιστον αναγνώρισε ότι «Οποιοσδήποτε Έλληνας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει στα πλαίσια του Συντάγματος και της νομιμότητας».

Εξηγώντας το σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορά παράνομων αλλοδαπών μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «Μεταφέρονται άνθρωποι και κυρίως οικογένειες με παιδιά».

Τόνισε, επίσης, ότι στόχος του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι η μετακίνηση 4000 ανθρώπων μέχρι το τέλος του μήνα, σε περιοχές που ο μουσουλμανικός, κατά βάση, πληθυσμός δεν θα υπερβαίνει το 1% των κατοίκων. «Λαμβάνεται υπόψη ότι κάποιες περιοχές, όπως η Μακεδονία και η Ήπειρος είναι ήδη επιβαρυμένες», διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι καθυστερούσε την εξέταση των αιτήσεων ασύλου με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας. «Θέλουμε λίγους μήνες για να αρχίσει να αποδίδει η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και οι επιστροφές», είπε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Εθνικής σημασίας το προσφυγικό, λέει ο κ.Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το μεταναστευτικό – προσφυγικό «πρόβλημα εθνικής σημασίας» και εκτίμησε ότι η πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών που δέχονται τους μετανάστες έχει αρχίσει να γίνεται σε καλύτερο επίπεδο.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προβάλλονται από τις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι αυτές αφορούν τις «ελλείψεις υποδομών». «Κάνουμε τα πάντα ώστε οι ελλείψεις σε υποδομές να αντιμετωπιστούν. Δηλαδή σχολείο, νοσοκομείο και προσωπικό», διαβεβαίωσε, κάνοντας λόγο και για «υποκινούμενες αντιδράσεις».

«Η Ελλάδα έχει δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από την Αλβανία, την Πολωνία και αυτοί οι άνθρωποι έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το ζήτημα της ενσωμάτωσης των πληθυσμών, προσθέτοντας ότι δεν είναι ζήτημα μιας ημέρας. «Είναι μαραθώνιος το πώς αυτοί οι άνθρωποι να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας» και τόνισε ότι «το ζήτημα είναι να σταματήσουν οι ροές».

Επίσης η αδελφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η βουλευτής Χανίων Ν.Μπακογιάννη, μιλώντας στον Alpha, επέκρινε τις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ  Θανάση Πλεύρη και Κώστα Κυρανάκη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη σχετικά με το αν μπορεί να διοργανωθεί μπάρμπεκιου χοιρινού με αλκοόλ μπροστά σε δομή μουσουλμάνων αλλοδαπών.

«Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπος και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», δήλωσε αρχικά στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» η Ντόρα Μπακογιάννη, στους Τάκη Χατζή και Λήδα Μπόλα και συνέχισε:

«Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς».

 

Pronews
Back to top button