breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Περισσότεροι από 4.000 Smart Streetlights που χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου και μπορούν να εγγράψουν βίντεο και ήχο προκαλούν ανησυχίες στο Σαν Ντιέγκο

Αυτό που ξεκίνησε ως ένας τρόπος αύξησης της δημόσιας ασφάλειας έχει μετατραπεί σε ανησυχία για τα δικαιώματα των πολιτών.

 

Κάποιοι κάτοικοι του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας απαιτούν την απομάκρυνση περίπου 4.000 «Smart Streetlights» που ισχυρίζονται ότι είναι μια εισβολή της ιδιωτικής ζωής.

Οι συσκευές χρησιμοποιούν κόμβους αισθητήρων για να συλλέξουν μια σειρά πληροφοριών, όπως ο καιρός ,και μετρητή στάθμευσης, αλλά χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να υπολογίζει τους πεζούς.  

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για βίντεο

Κάποιοι κάτοικοι του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια απαιτούν την απομάκρυνση περίπου 4.000 «Smart Streetlights» που ισχυρίζονται ότι είναι εισβολή στην ιδιωτικότητα. Η πόλη εγκατέστησε τα φώτα για να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την ασφάλεια στην παράκτια πόλη

Κάποιοι κάτοικοι του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια απαιτούν την απομάκρυνση περίπου 4.000 «Smart Streetlights» που ισχυρίζονται ότι είναι εισβολή στην ιδιωτικότητα. Η πόλη εγκατέστησε τα φώτα για να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την ασφάλεια στην παράκτια πόλη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Σαν Ντιέγκο ενέκρινε την εγκατάσταση του Smart StreetLights τον Δεκέμβριο του 2016 – και τώρα υπάρχουν περίπου 4.200.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του συμβουλίου, οι έξυπνες συσκευές θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας και του χώρου στάθμευσης, καθώς και στη βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας, της περιβαλλοντικής συνείδησης και της συνολικής δυνατότητας κατοίκησης για τους κατοίκους του Σαν Ντιέγκο.

«Αυτό που είναι πολύ ανησυχητικό και ανησυχητικό είναι ότι αυτές οι κάμερες εγκαταστάθηκαν και χρησιμοποιούνται σε όλη αυτή την πόλη χωρίς καμία επίβλεψη».

Residents in San Diego calling for an end to ‘smart streetlights’

Οι συσκευές χρησιμοποιούν κόμβους αισθητήρων για να συλλέξουν μια σειρά πληροφοριών, όπως ο καιρός και η στάθμευση στάθμευσης, αλλά χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να υπολογίζει τους πεζούς. Μερικοί κάτοικοι ανησυχούν ότι παρακολουθούνται και καταγράφονται καθώς περπατούν στους δρόμους

Οι συσκευές χρησιμοποιούν κόμβους αισθητήρων για να συλλέξουν μια σειρά πληροφοριών, όπως ο καιρός και η μέτρηση στάθμευσης, αλλά χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να υπολογίζει τους πεζούς. Μερικοί κάτοικοι ανησυχούν ότι παρακολουθούνται και καταγράφονται καθώς περπατούν στους δρόμους

Αν και σημειώνεται ότι τα δεδομένα που συλλέγονται είναι ανώνυμα, η Jones-Wright εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία.

«Με αυτές τις κάμερες που έχουν δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου και ήχο, δεν περιμένουμε ότι οι συνομιλίες μας θα καταγραφούν περπατώντας σε έναν κοινό δρόμο», είπε.

Παρόλο που υπήρξε κάποια αντίδραση, άλλοι κάτοικοι ελπίζουν για τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να φέρει η Smart StreetLights στην πόλη.

«Με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής γνωρίζοντας ότι παρακολουθούμε έτσι», δήλωσε ο κάτοικος του San Diego Uche Chiemeka. «Αν συμβεί κάτι, θα καταγραφεί».

Ένας άλλος κάτοικος πιστεύει επίσης ότι τα φώτα έχουν τεθεί σε λειτουργία για το καλύτερο τρίποδο, καθώς βοηθούν την επιβολή του νόμου.

«Νομίζω ότι είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω αυτές τις κάμερες σε περίπτωση που ξέρετε ότι οι καταστάσεις προκύπτουν και μπορείτε να το πιάσετε στην κάμερα και να το αναθεωρήσετε», είπε.

Το δημοτικό συμβούλιο είχε αναπτύξει για πρώτη φορά την τεχνολογία με την ιδέα της εξοικονόμησης χρημάτων και της αύξησης της ασφάλειας.

Παρόλο που υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, άλλοι κάτοικοι ελπίζουμε για τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να φέρει η Smart StreetLights στην πόλη - η εικόνα είναι ένα δεύτερο μοντέλο Smart StreetLights

Άλλοι είπαν ότι τα φώτα μπορούν να βοηθήσουν την επιβολή του νόμου να επιλύσει εγκλήματα επειδή μπορούν να καταγράψουν τι συμβαίνει στους δρόμους

Παρόλο που υπήρξε κάποια αντίδραση, άλλοι κάτοικοι ελπίζουν για τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να φέρει η Smart StreetLights στην πόλη. Κάποιοι δήλωσαν ότι τα φώτα μπορούν να βοηθήσουν την επιβολή του νόμου να λύσουν τα εγκλήματα επειδή μπορούν να καταγράψουν τι συμβαίνει στους δρόμους

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα συγκεντρωμένα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εφαρμογών και συστημάτων που ωφελούν τους κατοίκους.

Οι κόμβοι συνδέονται με τη βάση δεδομένων cloud CityIQ της GE, επιτρέποντας τα δεδομένα να είναι διαθέσιμα για έρευνα.

«Από την ευκολότερη στάθμευση και τη μειωμένη κυκλοφοριακή συμφόρηση, την ενισχυμένη δημόσια ασφάλεια και την περιβαλλοντική παρακολούθηση, τον ενισχυμένο σχεδιασμό διαδρομών ποδηλάτου, τον ενισχυμένο σχεδιασμό αστικής και ακίνητης ανάπτυξης, αυτή η πλατφόρμα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη», δικτυακός τόπος.

«Αυτές οι ανοιχτές δυνατότητες πλατφόρμας δεδομένων κυμαίνονται από την ασφάλεια των πεζών και κατευθύνουν τους οδηγούς στους ανοικτούς χώρους στάθμευσης για τον προγραμματισμό και τη βελτιστοποίηση της κινητικότητας, για να βοηθήσουν τους πρώτους ανταποκριτές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και σχεδιασμού αστικής και ακίνητης ανάπτυξης».

«Η ελπίδα μας είναι ότι οι νέες εφαρμογές θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία για να συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών και των πρωτοβουλιών της πόλης».

 

 

Back to top button