breaking newsΔιεθνή

Στο προθυρα του πολεμου….Κανουν οτι μπορουν οι Αμερικανοι για να σταματησουν την κατασκευη του Ρωσικου αγωγου Nord Stream 2 ! ! !

Για οργανωμένο σχέδιο που σκοπό έχει να τινάξει στον αέρα τον Nord Stream 2 μιλούν οι Ρώσοι καθώς σημειώθηκαν πολεμικά επεισόδια με πλοία, υποβρύχια και κατασκοπευτικά αεροσκάφη που “έσπασαν” την ζώνη ασφαλείας του αγωγού.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν απαιτήσει από το Βερολίνο να διακοπεί αμέσως ο αγωγός που συνδέει Γερμανία και Ρωσία μέσω Βαλτικής.

Τώρα αν οι σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με Ρωσία έφτασαν σε τέτοιο οριακό σημείο ώστε να απειλείται με διάλυση ο αγωγός, αυτό μόνο καλό δεν είναι εν όψει της κρίσης στην Ουκρανία.

Ενός αγωγού που έτσι και αλλιώς έχει άμεση σχέση με την Ουκρανία καθώς όταν θα ολοκληρωθεί, το Κίεβο παρακάμπτεται εντελώς από τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Tα περιστατικά αυτά δείχνουν τάση γενίκευσης της σύγκρουσης.

Τί αποκάλυψε η κατασκευάστρια εταιρεία του Nord Stream 2

Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει πως πολεμικά πλοία και αεροσκάφη βρίσκονται στην περιοχή που κατασκευάζεται ο αγωγός Nord Stream 2 και στις 28 Μαρτίου σημειώθηκε επεισόδιο όταν άγνωστο υποβρύχιο φέρεται να κτύπησε το βοηθητικό πλοίο Fortuna και τον αγωγό.

Ο διαχειριστής του αγωγού επίσημα μίλησε για “αυξημένη προκλητική δραστηριότητα” πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Ο διευθυντής του “Nord Stream 2 AG”, Andrey Minin, υποστήριξε ότι τους τελευταίους 3 μήνες υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή

“Μετά την επανέναρξη της κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2 τον Ιανουάριο του 2021, υπάρχει αυξανόμενη δραστηριότητα στρατιωτικών πλοίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων ξένων χωρών που οι πράξεις τους είναι προκλητικές” ανέφερε ο Minin προσθέτοντας ότι

“η παρουσία αυτών των πλοίων μπορεί να καταστρέψει τον αγωγό”

Ο Μίνιν ανέφερε επίσης ότι πολύ συχνά πραγματοποιεί πτήσεις σε μικρή απόσταση από το πλοίο τοποθέτησης σωλήνων του αγωγού πολωνικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος τύπου PZL-Mielec М-28В1 Rbi και πως η δραστηριότητα των ξένων πλοίων γύρω από τα πλοία τοποθέτησης του αγωγού ενισχύθηκε το τελευταίο διάστημα.

Στις 28 Μαρτίου στη ζώνη προστασίας που υπάρχει γύρω από τα πλοία τοποθέτησης του αγωγού σε απόσταση μικρότερη του ενός μιλίου εμφανίσθηκε υποβρύχιο με άγνωστα διακριτικά.

Παράλληλα αναφέρει ότι στις 29 Μαρτίου, πέριξ του πλοίου τοποθέτησης σωλήνων του αγωγού Fortuna πραγματοποιούσε ελιγμούς το πολωνικό πολεμικό με αριθμό 823, ενώ τον Φεβρουάριο στην ζώνη εισήλθαν πολωνικά αλιευτικά τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στις κλήσεις μέσω ασυρμάτου”.

“Εχουν γίνει πολεμικά επεισόδια”

“Υπάρχει μια Ζώνη Ασφαλείας 1,5 μίλι γύρω από το δίκτυο κατασκευής η οποία απαγορεύει πλοία να εισέλθουν. Παρόλ’ αυτά βλέπουμε συχνά στρατιωτικά πλοία δίπλα.

Στην περιοχή είδαμε ακόμη και ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος της Πολωνίας να πετά χαμηλά κάνοντας κύκλους.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει αρκετά πολεμικά επεισόδια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα άγνωστο υποβρύχιο πέρασε 1 μίλι μόλις δίπλα από τον αγωγό και το βοηθητικό πλοίο ‘Fortuna’, που ρίχνει τους σωλήνες του αγωγού.

Ακόμη και ψαρόβαρκες έχουν εισέλθει εντός της ζώνης απαγόρευσης του αγωγού.

“Μιλάμε για καθαρές σχεδιασμένες και προετοιμασμένες προκλήσεις με την χρήση απλών ψαρόβαρκων, πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και αεροσκαφών ώστε να παρακωλύσουν την κατασκευή του οικονομικού σχεδίου.

Πρόκειται μάλλον για το πρώτο και πρωτοφανές περιστατικό αυτού του είδους στην Ιστορία” κατέληξε.

 

 

 

πηγη

Back to top button