Διεθνή

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ Άρπαξε φωτιά η Μέση Ανατολή!!! Πόλεμος Ισραήλ Λιβάνου… Δεκάδες ρουκέτες Χεζμπολά κατά Ισραήλ κι απάντηση με αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά Λιβάνου! ΧΑΟΣ ΒΙΝΤΕΟ

Δεκάδες ρουκέτες (αναφέρονται 19-20) εκτοξεύθηκαν από την Hezbollah σε περιοχή του κατεχόμενου από ισραηλινούς Golan από το 1967.Το Ισραήλ ανταπάντησε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Λίβανο όπως αργά την 4η Αυγούστου 2021 που ήταν οι πρώτοι εναέριοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά Λιβάνου από το 2014. Η Force intérimaire des Nations Unies au Liban (Finul) η ειρηνευτική δύναμη δήλωσε την Παρασκευή πως υπάρχει επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Israël και σιίτικης Hezbollah στα σύνορα και η “κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη”, καλώντας σε άμεση ανακωχή.Ο επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης είπε πως είναι σ΄επαφή και με τις 2 πλευές για άμεση κατάπαυση πυρός και εκεχειρία.

“Εις απάντηση σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς η Ισλαμική Αντίσταση βομβάρδισε με δεκάδες ρουκέτες ένα έδαφος κοντά στις δυνάμεις ισραηλινής κατοχής στην περιοχή στ΄αγροκτήματα Chebaa”, δήλωσε η Hezbollah σ΄ανακοινωθέν.

Λίγο αργότερα η Τσαχάλ οδήγησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά Λιβάνου για β΄συνεχόμενη ημέρα: ” σ΄απάντηση περισσοτέρων από 10 ρουκετών που προήλθαν εκτοξευόμενες από Λίβανο χτυπάμε τώρα τις θέσεις εκτόξευσης των ρουκετών στο Λίβανο. Δεν θ΄αφήσουμε αναπάντητες τις επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών” αναφέρει το ανακοινωθέν της… Προσθέτει ότι οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Σιδερένιο Θόλο..Από τις 19 αναχαιτίστηκαν οι 14 αναφέρεται….Είναι τα πισοσημαντικά αντίποινα της Hezbollah από το 2006..

Το πλαίσιο της κλιμάκωσης είναι διττό αφού επέρχεται από τη μια

στο πλαίσιο αύξησης ιρανοισραηλινής κόντρας σε οριακό επίπεδο μετά το επεισόδιο με το τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων που δέχθηκε ιρανική επίθεση κι όπου σκοτώθηκαν ένας Ρουμάνος καπετάνιος και ένας Βρετανός φύλακας ασφαλείας. Η επίθεση έγινε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο δεξαμενόπλοιο M / T Mercer Street – ένα πλοίο με σημαία Λιβερίας που ανήκει στην Ιαπωνία, το οποίο αποτελεί μέρος του στόλου του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Eyal Ofer που έπλεε από Τανζανία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η πρώτη επίθεση στο δεξαμενόπλοιο προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, αλλά ακολούθησε μια δεύτερη επίθεση κατά την οποία χτυπήθηκε ο πύργος διοίκησης και ελέγχου, προκαλώντας θύματα. Σύμφωνα με την τηλεόραση Al-Alam, ήταν μια απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στο αεροδρόμιο al-Dabaa στη Συρία, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν Ιρανοί και Λιβανέζοι στελέχη της Χεζμπολάχ.

Κι από την άλλη

το Ισραήλ βομβάρδισε για πρώτη φορά λιβανέζικο έδαφος από το 2014 προχθές ανήμερα της 1ης επετείου της έκρηξης στη Βηρυτό μέρα που και η Χεζμπολά επέλεξε για σημειολογικούς λόγους να λανσάρει ρουκέτες κατά Ισραήλ…Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε λοιπόν ανήμερα της επετείου έκρηξης…

Τώρα αν το Ιράν με το Ισραήλ επέλεξαν το έδαφος του Λιβάνου όπως προηγουμένως αυτό της Συρίας για να λύσουν τις διαφορές τους ( σημειωτέον το Ισραήλ εν μέσω συριακού πολέμου βομβάρδισε πάνω από 1000 φορές συριακό έδαφος) αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί εύκολα.

Peut être une image de une personne ou plus et personnes debout
βενζινάδικο στο Λίβανο που το φυλούν ειδικές δυνάμεις

Την ίδια στιγμή ο Λίβανος βιώνει πρωτοφανή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση πληθωριστικό χρήμα υποτίμηση της λίρας σε οριακά επίπεδα έλλειψη φαρμάκων και πρώτων υλών παντελής έλλειψη καυσίμων. Ηλεκτρικό ρεύμα 1 ώρα την ημέρα σε πολλές περιοχές…Οι διεθνείς πιέσεις στο Λίβανο εντείνονται όσο και οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις πολυδιάσπασης. Η ανάμειξη του ξένου παράγοντα ένθεν κακείθεν παραλύει τη χώρα. Ουρές για λίγο ψωμί, πάνοπλοι αστυνομικοί στα βενζινάδικα για να μην γίνεται γιουρούσι απελπισμένων..Πολιτική κρίση συνεχής με μεταβατικούς πρωθυπουργούς. Ο κόσμος κατηγορεί την πολιτική τάξη για διαφθορά και τους δικαστές για συγκάλυψη κι αδιαφάνεια για έκρηξη..

dimpenews.com

Back to top button