Διεθνή

Διασυνοριακό επεισόδιο στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα. 3 στρατιωτικοί της Τσαχάλ νεκροί κι ένας Αιγύπτιος κομάντο. 7 νεκροί 18 τραυματίες πολίτες στο Belgorod από Ουκρανούς. Δεν υπάρχουν πια ασφαλή σύνορα!!..

Διασυνοριακό επεισόδιο στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα. 3 στρατιωτικοί της Τσαχάλ νεκροί κι ένας Αιγύπτιος κομάντο. Ξύπνησαν ως και τα σβηστά ηφαίστεια στη Μέση Ανατολή. ”Αυτό που συνέβη στα αιγυπτιακά-παλαιστινιακά σύνορα ήταν μια επιχείρηση κομάντο που πραγματοποιήθηκε από στρατιώτη του αιγυπτιακού στρατού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 3 στρατιωτών και τον τραυματισμό δύο στις τάξεις του ισραηλινού στρατού και αυτό που συνέβη δεν έχει καμία σχέση με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών” αναφέρει η Τσαχάλ.

Από το Belgorod ως τα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα δεν υπάρχουν πια σύνορα ασφαλή..

Από το πρωί, βομβαρδισμοί Ουκρανών κατά παραμεθόριων περιοχών (περιοχή Σεμπεκίνο) στο Belgorod σε ρώσικο έδαφος.
▪2 γυναίκες σκοτώθηκαν, άλλες 2 τραυματίστηκαν
▪Χθες: 5 άμαχοι σκοτώθηκαν, άλλοι 16 τραυματίστηκαν περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά.

18 oικισμοί της περιοχής επλήγησαν από ουκρανικό πυροβολικό.

Οι Ουκρανοί επιχειρούν αντιπερισπασμό για ν’ αποσυρθούν ρώσικες δυνάμεις από καυτά μέτωπα και να γκριζάρουν την παραμεθόρια αυτή ζώνη..

”Σήμερα σκοτώθηκαν 3 στρατιώτες του IDF.

2 στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα και ο τρίτος σε ανταλλαγή πυρών με έναν δράστη. Ελαφρά τραυματίστηκε και ένας υπαξιωματικός του IDF. Ο δράστης είναι Αιγύπτιος αστυνομικός. Διενεργείται έρευνα σε πλήρη συνεργασία με τον αιγυπτιακό στρατό.Στρατιώτες του IDF συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή για να αποκλείσουν την παρουσία άλλων επιτιθέμενων”ανακοίνωνε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.

O Ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε περιστατικό που σημειώθηκε στα αιγυπτιακά σύνορα, ενώ επιβεβαίωσε την εξουδετέρωση ενός «τρομοκράτη», ο οποίος σύμφωνα με τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ήταν Αιγύπτιος αστυνομικός. Ενώ οι συνθήκες του περιστατικού είναι ακόμα ασαφείς, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Avichai Adraee, ανακοίνωσε: «Δύο στρατιώτες του IDF σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα πυροβολισμών κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου ασφαλείας στα σύνορα με την Αίγυπτο που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί». Τα θύματα , ένας άνδρας και γυναίκα στρατιώτης, προέκυψαν από πυροβολισμούς κοντά στα σύνορα. Το IDF διερευνά τις συνθήκες του συμβάντος και διεξάγει έρευνες στην περιοχή».

Ο Adraei επεσήμανε ότι «κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης και ανταλλαγής πυρών με έναν τρομοκράτη εντός ισραηλινού εδάφους, οι στρατιώτες και οι διοικητές κατάφεραν να τον πυροβολήσουν και να τον εξουδετερώσουν». Ωστόσο, τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Αιγύπτιο αστυνομικό κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Αργότερα, ο στρατός ανέφερε ότι ένας τρίτος στρατιώτης σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Το Ισραηλινό Κανάλι 13 περιέγραψε το γεγονός ως «επικίνδυνο, περίπλοκο και δύσκολο», σημειώνοντας ότι «ήταν η πράξη μόνο ενός ένοπλου άνδρα που μπήκε στα σύνορα και σκότωσε έναν άνδρα και μια γυναίκα στρατιωτικούς γύρω στις 6 το πρωί». Και πρόσθεσε, «Υπολογίζεται ότι ο ένοπλος στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεων που έφτασαν στο σημείο και στη συνέχεια τον σκότωσαν». Με τη σειρά του, το ραδιόφωνο του Ισραηλινού στρατού είπε: «Οι ισραηλινές δυνάμεις βρήκαν τα πτώματα του άνδρα και της γυναίκας των στρατεύσιμων δύο ώρες αφότου σκοτώθηκαν από τον ένοπλο στα αιγυπτιακά σύνορα. Είχαν κληθεί επανειλημμένα και οι δύο μέσω ασυρμάτου, αλλά δεν απάντησαν, έτσι οι δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν τα πτώματά τους και ξεκίνησαν επιχειρήσεις εκκαθάρισης». Το Ισραηλινό Κανάλι 12 ανέφερε ότι «ένα ασυνήθιστο συμβάν ασφαλείας συνέβη στα σύνορα με την Αίγυπτο και οι λεπτομέρειες είναι ακόμη ασαφείς». Το ίδιο κανάλι δήλωσε ότι «το περιστατικό ασφαλείας βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό στρατιωτικό έλεγχο και αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες

Ο ισραηλινός ιστότοπος Walla ανέφερε: «Το περιστατικό με πυροβολισμούς στα αιγυπτιακά σύνορα σημειώθηκε στην περιοχή ευθύνης της 80ης Μεραρχίας». «Ο ισραηλινός στρατός κινητοποιεί τις δυνάμεις του στην περιοχή και μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο Soroka»

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοινώνει επίσημα τώρα ότι ο τρίτος νεκρός είναι αξιωματικός του στρατού και είχε φτάσει, συνοδευόμενος από δύναμη στρατού, στον τόπο όπου χάθηκαν οι νεκροί στρατιώτες

Ωστόσο, αραβόφωνα μέσα δίνουν μια διαφορετική εκδοχή η οποία εμπλέκει άμεσα τον Αιγυπτιακό στρατό.

“Μέλη του αιγυπτιακού στρατού πραγματοποίησαν την επιχείρηση τα ξημερώματα σήμερα, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, και αποσύρθηκαν, και ένας από αυτούς επέστρεψε στη σύγκρουση μετά τις 11:00 έως ότου πέθανε “

Το Αλ Χαντάτ αναφέρει: Τα ξημερώματα κόπηκε η επαφή με ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών κατοχής στα αιγυπτιακά-παλαιστινιακά σύνορα. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από ένοπλους και αφέθηκαν μέσα σε στρατιωτικό τζιπ του στρατoύ κατοχής με όπλα δίπλα τους. Στις εννιά το πρωί, όταν ο στρατός έφτασε να αναζητήσει τους στρατιώτες, ένοπλοι επιτέθηκαν ξανά στο ίδιο μέρος. Και αποχώρησαν αφού τραυματίστηκαν άλλοι δύο στρατιώτες. Στις 11, ένας ένοπλος άνδρας από τον αιγυπτιακό στρατό επέστρεψε και επιτέθηκε στους στρατιώτες και συγκρούστηκε μέχρι που μαρτύρησε μέσα στα παλαιστινιακά εδάφη “

Ouvrir la photo

Το σημείο των συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων και των δυνάμεων κατοχής εντός των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών και κοντά στα αιγυπτιακά εδάφη

Ouvrir la photo

Το σημείο στα σιδερόφραχτα σύνορα από το οποίο οι ένοπλοι διείσδυσαν και επιτέθηκαν στους Ισραηλινούς στρατιώτες κατοχής κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα κοντά στο πέρασμα της Νιτσάνα

The Times of Israel: Μετά τη διεξαγωγή επιχείρησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο στρατιωτών στις τάξεις του Ισραηλινου στρατού και την ανακοίνωση του θανάτου ενός μέλους του αιγυπτιακού στρατού, οι συνάδελφοί του συγκρούστηκαν με τον ισραηλινό στρατό , τραυματίζοντας τρεις στρατιώτες, ο ένας εκ των οποίων στο κεφάλι, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, «κλινικός θάνατος»

Ouvrir la photo

Φωτογραφία από το φέρετρο του Αιγυπτίου στρατιωτικού

Ouvrir la photo

Το όπλο του Αιγύπτιου στρατιώτη κάνει το γύρο του κόσμου!

Ouvrir la photo

Ouvrir la photo

Ouvrir la photo

Ouvrir la photo

Ouvrir la photo

Ouvrir la photo

Ouvrir la photo

Από τον τόπο επιχείρησης, στο πέρασμα της Νιτσάνα, το αιγυπτιακό πέρασμα που συνδέει με τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Αφού το Ισραήλ απέτυχε να καταλήξει σε σαφείς λεπτομέρειες για το τι συνέβη και διάφορα δυτικά μέσα, ακόμα και το RT. παρουσίαζαν το συμβάν σχετικό με επιχείρηση καταδίωξης λαθρέμπορων ναρκωτικών, τώρα ο ισραηλινός στρατός κατοχής ανακοινώνει: Αυτό που συνέβη στα αιγυπτιακά-παλαιστινιακά σύνορα ήταν μια επιχείρηση κομάντο που πραγματοποιήθηκε από στρατιώτη του αιγυπτιακού στρατού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 3 στρατιωτών και τον τραυματισμό δύο στις τάξεις του ισραηλινού στρατού και αυτό που συνέβη δεν έχει καμία σχέση με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών .

Ouvrir la photo

Μια φωτογραφία της νεκρής γυναίκας, Leah Ben Noun, από το Rishon Lezion, που θεωρείται αστέρι του Tik Tok μεταξύ των Ισραηλινών στρατιωτών. Σκοτώθηκε, συνοδευόμενη από δύο στρατιώτες, και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ενός Αιγύπτιου στρατιώτη.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου του Ισραηλινού στρατού , Χέρζι Χαλέβι, επιθεωρεί τη σκηνή όπου τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε επιχείρηση πυροβολισμών στα κατεχόμενα σύνορα Παλαιστίνης-Αιγύπτου σήμερα το πρωί.

Ισραηλινός στρατός: επέτρεψε τη δημοσίευση του ονόματος και της φωτογραφίας ενός από τους νεκρούς στο επεισόδιο , του στρατεύσιμου Ohad Dahan, 20 ετών,, κατοίκου του Ofakim.

Ouvrir la photo

Στρατιωτικός Εκπρόσωπος των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων: Τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο 3/6/2023, Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας υπεύθυνος για την ασφάλεια της διεθνούς συνοριακής γραμμής καταδίωξε στοιχεία λαθρεμπορίου ναρκωτικών, ανταλλαχθηκε πυρ που οδήγησε στο θάνατο (3) ατόμων από το ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και τον τραυματισμό (2) άλλων, επιπλέον του θανάτου του αιγυπτιακού προσωπικού ασφαλείας κατά την ανταλλαγή πυρών.. Όλες οι έρευνες, επιθεωρήσεις και ασφάλισης διεξάγονται στην περιοχή και λαμβάνονται μέτρα για την περιοχή

dimpenews.com

Back to top button