breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο τρανσεξουαλισμός ήταν η αρχή: τώρα έρχεται ο φυλετικός αυτοπροσδιορισμός



Μετά το “trans-genderism σειρά έχει το “trans-racialism”. 

“Τρανσεξουαλισμός” (δια-φυλισμός) = το άτομο νομίζει ότι ανήκει στο άλλο φύλο και αυτοπροσδιορίζεται έτσι. “Τρανσφυλετισμός” (δια-φυλετισμός) = το άτομο νομίζει ότι ανήκει σε μία άλλη φυλή και αυτοπροσδιορίζεται έτσι. Εάν το πρώτο αποτελεί πλέον κάτι το “φυσιολογικό” και νομικώς (και στην Ελλάδα) προστατευόμενο, (“αλλαγή έμφυλης ταυτότητας” – “νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου”) γιατί να μην αποτελέσει και το δεύτερο (“αλλαγή φυλετικής ταυτότητας” – “νομική αναγνώριση ταυτότητας φυλής”; [Και βέβαια, μετά το μεγάλο στοίχημα είναι η νομοθεσία περί “αλλαγής ηλικιακής ταυτότητας” – ” νομική αναγνώριση ταυτότητας ηλικίας”].  

The Bridgehead / KO

 

Το γνωρίζαμε όλοι ότι έρχεται, και να που ήρθε – σύμφωνα με την Telegraph, μια ένωση μεγάλων πανεπιστημιακών δήλωσε ότι οι άνθρωποι “πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζονται ως μαύροι ανεξάρτητα από το χρώμα με το οποίο γεννιούνται”.

 

Άλλωστε, εάν τα γεννητικά σας όργανα δεν μας λένε τίποτα για το φύλο σας, το χρώμα του δέρματός σας προφανώς δεν μας λέει τίποτα για τη φυλή σας. Είναι αλήθεια ότι μια τέτοια «αποκάλυψη» την περιμέναμε πιο νωρίς:

Η Ένωση Πανεπιστημίων και Κολλεγίων (UCU), η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 100.000 πανεπιστημιακούς διδάσκοντες και προσωπικό, διατυπώνει τη θέση της σχετικά με το αν οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να αυτοπροσδιορίζονται ως διαφορετικά φύλα ή φυλές.

Στο έγγραφο “UCU Position on Trans Inclusion”, η ένωση δήλωσε: “Η UCU έχει μακρά ιστορία που επιτρέπει στα μέλη να αυτοπροσδιορίζονται, είτε πρόκειται για άτομα που είναι μαύρα, είτε άτομα με αναπηρία, είτε LGBT, είτε γυναίκες”.

Η στάση της ένωσης επικρίθηκε από μερικά από τα μέλη της ως “ανόητα”. Η Kathleen Stock, καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Sussex, έγραψε στο Twitter: “Είμαι ακόμα μέλος της UCU, αλλά … το παρατραβάνε όταν δημοσιεύουν αυτήν την ανόητη, αντι-πνευματική προπαγάνδα”.

Η συζήτηση σχετικά με τον φυλετικό αυτοπροσδιορισμό έχει έρθει στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο Νοέμβριο ο Anthony Lennon, ένας λευκός διευθυντής θεάτρου ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως “Αφρικανό αναγεννημένο”, έγινε στόχος κριτικής επειδή εξασφάλισε κρατική χρηματοδότηση που έχει σκοπό να βοηθηθούν εθνοτικές μειονότητες να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους.

Ο 53χρονος Lennon, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο από γονείς Ιρλανδούς, κέρδισε θέση σε ένα διετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Συμβούλιο Τεχνών, αφού η κορυφαία μαύρη θεατρική εταιρεία δέχθηκε την αξίωσή του ότι είναι άτομο «μικτής φυλετικής κληρονομιάς».

Ο Trevor Phillips, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής για τη Φυλετική Ισότητα, δήλωσε ότι με το να επιτρέπεται στους ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζουν τη φυλή τους, σημαίνει ότι τα μέλη των εθνικών μειονοτικών κοινοτήτων “χάνονται”.

Το έγγραφο της UCU επιβεβαίωσε επίσης ότι υποστηρίζει ένα “κοινωνικό, παρά ιατρικό, μοντέλο αναγνώρισης των φύλων”.

Ένας εκπρόσωπος της UCU δήλωσε: «Ο αυτοπροσδιορισμός είναι μια συνήθης πρακτική σε πολλές οργανώσεις και το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών λέει ότι “δεν υπάρχει συναίνεση για το τι συνιστά μια εθνική ομάδα και το να έχεις την ιδιότητα του μέλους (σε μια ομάδα) είναι κάτι που αυτοπροσδιορίζεται”».

Το ενδιαφέρον για τη νέα μας εποχή της ριζοσπαστικής αυτονομίας και της εξαναγκαστικής κοινωνικής αποδοχής οποιουδήποτε αυτοπροσδιορισμού, ανεξάρτητα από το πόσο γελοίος είναι, είναι ότι εκτοπίζει και αντικαθιστά ομάδες που είχαν αγωνιστεί εδώ και δεκαετίες για να επιτύχουν τα δικαιώματά τους – από οποιοδήποτε άτομο απλώς “το δηλώσει και το αξιώσει” ότι ταυτίζεται με αυτήν την ομάδα.

Οι γυναίκες, για παράδειγμα, αγωνίστηκαν για ιδιωτικούς – μόνο για γυναίκες – χώρους και τώρα βιολογικοί άνδρες που ισχυρίζονται ότι είναι γυναίκες εισχωρούν σε αυτούς, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν εκεί να τακτοποιούν τα αντρικά γεννητικά τους όργανα.

Οι φεμινίστριες που διαμαρτύρονται για αυτή την εξέλιξη και προσπαθούν να ενημερώσουν τον Τύπο ότι πρόκειται για μια νέα εκδήλωση της «πατριαρχίας» δέχονται την κατηγορία ότι είναι «τρανσοφοβικές» και «μισαλλόδοξες».

Τώρα θα έχουμε λευκούς που θα ισχυρίζονται ότι είναι μαύροι και θα παίρνουν τα πράγματα που προορίζονται για τους μαύρους. Αφού κάθε πρότυπο αντικειμενικότητας έχει σωριαστεί κάτω, οτιδήποτε προσφέρεται να το αρπάξεις, κάποιοι θα το αρπάζουν.

 

redskywarning.blogspot

 

 

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: