breaking newsΆποψη

Γελάνε και τα αρχαία αγάλματα με την εθνική μας κατάντια…

 

 

ionasnicolae / pixabay

 

Γιατί περί κατάντιας πρόκειται. Οσο κι αν μετά τον ανερμάτιστο Αλέξη Τσίπρα, έχουμε τον “θεοποιημένο” από τα ΜΜΕ, τυπικά τουλάχιστον, απόφοιτο του Χάρβαρντ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και πυξίδα πορείας δεν φαίνεται να διαθέτει και πορεύεται με παρωχημένα επικοινωνιακά τεχνάσματα, που απλώς δημιουργούν ευκαιριακές εντυπώσεις.

 

Του Στέλιου Συρμόγλου

 

Και μπροστά σε τούτη τη διαιωνιζόμενη πολιτική βλακεία που εναγκαλίζεται ασφυκτικά την παλαιοκομματική πονηρία, το συναίσθημα ή η αντίδραση της ψυχής αναστέλλονται. Μένει ο σκεπτόμενος πολίτης ενεός. Και η αντίδραση των “ενεών” σκεπτόμενων Ελλήνων είναι η αισθητική δημιουργία όλων των συναισθηματικών αποστασιοποιήσεων.

 

Φοβάσαι την αστρική ερημιά, Δεν φοβάσαι στην αστρική ερημιά. Φοβάσαι την κόλαση. Δεν φοβάσαι στην κόλαση. Σε αυτή την υπέρβαση βρίσκονται πολλοί σκεπτόμενοι Ελληνες. Και η υπέρβαση αυτή σε εξοικειώνει με τα χειρότερα, τόσο που να τα νιώθεις οικεία και να τα λες με το όνομά τους.

Δεν φτιασιδώνεται ο κοινωνικός πόνος, ούτε η εθνική μας θολούρα. Η πολιτική του κενού οδηγεί στον κοινωνικό θάνατο και σε εθνικές περιπέτειες.

πολιτική του κενού, ή έστω του ευκαιριακού πολιτικού συμφέροντος, δεν φιλοξενεί καμία ιδεολογία και στρατηγική, ούτε φιλοξενείται η ίδια πουθενά, Μια τέτοια πολιτική (δεν τη λες και ασκούμενη…) δεν είναι ιδεοπωλείο, ούτε ψωμοπωλείο, είναι σαν να γράφεις στο νερό.

Τα γεγονότα σε τούτο τον τόπο καλπάζουν και κομίζουν το τραγικό τους μήνυμα.

Οι έκφρονες και άφρονες της πολιτικής μετεωρίζονται μεταξύ ψεμάτων και αντιφάσεων. Και την ίδια ώρα πλεονάζουν τα κοινωνικά και εθνικά μας προβλήματα.

Η ρεαλιστική όψη της πολιτικής ανικανότητας, ενίοτε και των διαπλεκόμενων συμφερόντων, παραπέμπει σε δραματικές καταστάσεις και μαρτυρεί πολύμορφα τη μια και την αυτή αλήθεια: Πάμε κατά διαόλου!

 

freepen

Back to top button