breaking newsΕλλάδα

Η Άγκυρα ετοιμάζει μειονοτικό θέμα σε Κω-Ρόδο – ΑΟΖ με Λιβύη & «μειονότητες» στο σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα»

 

Στο Διεθνές Συνέδριο της Βαλκανικής Ιστορίας, αναφέρει ο τουρκικός τύπος, αναφέρθηκε και εξηγήθηκε η αφομοίωση των Τούρκων που ζουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά Ρόδο και Κω. Το λόγο πήρε ο Δρ Μουσταφά Καγιμακτσί, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Τούρκοι που ζουν σε αυτά τα ελληνικά νησιά σήμερα, έχουν φτάσει σε σημείο εξαφάνισης.

«Εκτός από την πολιτική αφομοίωση των Τούρκων στην Ελλάδα, το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι δυνατόν σε λίγα χρόνια να μιλάμε για Τούρκους στα νησιά αυτά» τόνισε ο ίδιος.

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη, ο Kaymakçı δήλωσε ότι η αντίληψη ότι η τουρκική παρουσία στην Ελλάδα περιορίζεται στη Δυτική Θράκη είναι λάθος.

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν περίπου 9.000 Τούρκοι που ζουν στα Δωδεκάνησα, κυρίως σε Ρόδο και Κω. Αυτοί οι Τούρκοι δεν έχουν το δικαίωμα της ιδιότητας του Τούρκου πολίτη, το δικαίωμα εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας, της θρησκείας, της λατρείας, ενώ βιώνουν το μίσος μέσα σε ένα καταπιεστικό περιβάλλον, καθώς προκύπτουν προβλήματα από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Οθωμανών Τούρκων, μαζί με το πρόβλημα των βακουφίων. Η σταδιακή αφομοίωσή τους εκεί σημαίνει, κατά μία έννοια, την καταστροφή της ανθρωπότητας και μιας ξεχωριστής κουλτούρας», τόνισε ο ίδιος.

Ο Kaymakçı, συνεχίζοντας δήλωσε ότι σήμερα υπάρχουν πολλές τουρκικές μειονοτήτες που προσπαθούν να επιβιώσουν στα ελληνικά νησιά και η αφομοίωση σημαίνει, κατά μία έννοια,  καταστροφή της ανθρωπότητας.

«Η ελευθερία, η ισότητα και η δικαιοσύνη, είναι έννοιες που εκφράζουν τις καθολικές αξίες για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να τονίσω ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας είναι να προστατεύσει και να διατηρήσει τις κυριότερες αξίες της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, όπως είναι η εκμάθηση και η χρήση της μητρικής τους γλώσσας και της ελευθερίας της λατρείας, που είναι ένα καθολικό και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», συνέχισε ο ίδιος.

Στο συνέδριο αυτό όμως ακούστηκαν και οι εξής ακόλουθες βασικές κατηγορίες κατά της Ελληνικής πλευράς:

– Κατηγόρησαν το ελληνικό κράτος, διότι φέρεται να μην αναγνωρίζει την τουρκική πολιτιστική ταυτότητα των Τούρκων των Νήσων αυτών, όπως περιέχεται στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και σε άλλα έγγραφα για τα ανθρώπινα δικαιώματα (παρόλο που μειονότητα δεν υφίσταται),

– Μιλούν για μη εκπλήρωση των ευθυνών της ελληνικής πολιτείας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως είναι η εκμάθηση γλωσσών με βάση τη διγλωσσία.

– Μιλούν για κατηγορίες στον τομέα του σεβασμού, στην ελευθερία της θρησκείας και της λατρείας, της «τουρκικής κοινωνίας» Ρόδου και Κω, καταλήγει το τουρκικό συκοφαντικό άρθρο.

Επειδή εδώ στην Ελλάδα όμως τους μάθαμε καλά πλέον τους νεότουρκους, ας μην παραξενευτούν κάποιοι εντός της χώρας μας, αν σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το συνέδριο, περί  «Τούρκων» σε Κω και Ρόδο, ακούσουμε τον Ερντογάν να μας θέτει θέμα για αυτούς, σε κάποιες από τις «πύρινες» ομιλίες του στο τουρκικό «ποίμνιο», ειδικά τώρα που οριοθετεί ο ίδιος με χάρτες την Α.Μεσόγειο και ορίζει ΑΟΖ στην περιοχή, λες και είναι «τσιφλίκι του».

 

pentapostagma
Back to top button