Ελλάδα

Ετοιμαζεται να κυβερνησει ο Ματεο Σαλβινι ! ! ! Εγκεφαλικα και παρακρουσεις σε Βρυξελες-Βερολινο…(Αντε και στα δικα μας!)

”Σαρώνει” η εθνική δεξιά στην Ιταλία….

 Σαλβίνι, ”Αδέλφια Ιταλίας” & Μπερλουσκόνι σχηματίζουν άνετα κυβέρνηση…

Σοκ σε Βρυξέλλες-Bερολίνο…

Μακαρι να ξυπνησουν επιτελους και οι καναπεδατοι Ελληνες…

Δημοσκοπική έρευνα λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από την εταιρία Swg, για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού La7 δείχνει την ιταλική δεξιά να “καλπάζει”.

Στην πρόθεση ψήφου, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, με ποσοστό 23,5%. Το σκληρό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας επιλέγει το 16,3% των ερωτηθέντων, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «σταματά» στο 6,3% .

Σε ότι αφορά τους εταίρους του Τζουζέπε Κόντε, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα πείθει το 19,3% του στατιστικού δείγματος, ενώ τα Πέντε Αστέρια δεν ξεπερνούν το 15,7%. Η δε Ιταλική Αριστερά βρίσκεται στο 3,8%.

Παράλληλα, όμως, μεγάλη μερίδα των Ιταλών τάσσεται υπέρ του να παραμείνει ο Τζουζέπε Κόντε στην πρωθυπουργία. Το 46% του δείγματος θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορούσε να συνεχίσει την πορεία της, έστω και αν στην Γερουσία δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.

Το 10% απαντά ότι καλό θα είναι, ο Ιταλός πρωθυπουργός να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, με πιο εύρωστη κοινοβουλευτική υποστήριξη, ενώ το 23% ζητά πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Μόνο το 9%, τέλος, υποδεικνύει ως λύση την σύσταση κυβέρνησης με νέο πρωθυπουργό.

πηγη 

Back to top button