breaking newsΔιεθνή

Τώρα αντιλαμβάνονται την τουρκική βαρβαρότητα – Πρωθυπουργός της Αυστραλίας: “Σοκαριστικές οι δηλώσεις Ερντογάν για την επίθεση στο Κράιστσερτς”

 

«Προσβλητικές» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι η επίθεση στα δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης «συνωμοσίας» εναντίον της Άγκυρας και ένδειξη του αντιμουσουλμανικού αισθήματος που εξαπλώνεται.

«Βρίσκω αυτά τα σχόλια απόλυτα σοκαριστικά» είπε ο Μόρισον στο αυστραλιανό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC προσθέτοντας πως σκοπεύει να καλέσει τον Τούρκο πρεσβευτή στην Καμπέρα για να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Ο Ερντογάν, που επιδιώκει να συγκεντρώσει στήριξη για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εν όψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα του τον Μάρτιο, είχε δηλώσει προ ημερών ότι η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία αποτελεί απόδειξη του αντιμουσουλμανικού αισθήματος παγκοσμίως και ότι αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης εναντίον της Τουρκίας.

«Μας δοκιμάζουν από απόσταση 16.500 χλμ, από τη Νέα Ζηλανδία, με τα μηνύματα που στέλνουν από εκεί. Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια, είναι οργανωμένο» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP
Back to top button