breaking newsΆποψηΕλλάδα

Γ. Τράγκας: Οι δυνάμεις της εποχής έχουν αποφασίσει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ας μην έχουμε αυταπάτες

Μέχρι που θα φθάσει ο Ερντογάν; Θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο ώστε να μας αναγκάσει να πάμε σε ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης;

 

Οι μεγάλες δυνάμεις τι θα κάνουν, θα επιλέξουν την Τουρκία και θα “πουλήσουν” την Ελλάδα; Θα μας πουν να κάνουμε συμβιβασμό για να μην υποστούμε τα χειρότερα. Όπως έγινε και με το μνημόνιο.

Ή «καζαν-καζαν» και άδικη μοιρασιά ή πάμε σε χειρότερες απώλειες εδαφών. Το “Politico” και οι πολιτικοί συντάκτες σε όλο τον κόσμο ανησυχούν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να φτιάξει συμμαχίες. Έπεσαν οι υπογραφές για τον EastMed. O EastMed έγινε νόμος του αμερικανικού κράτους και εμποδίζει την Τουρκία να αγοράσει F-35, αλλά επιτρέπει στην Κύπρο να αγοράσει όπλα.

Η συμφωνία ισχυροποιεί την Ελλάδα αλλά η υπόθεση δεν είναι απλή. Ο Τραμπ θαυμάζει τον Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης να προσέξει την ένταση ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Βερολίνο. Η Μέρκελ θέλει συνεργασίες με τους Κινέζους.

Οι Αμερικανοί μας θέλουν μακριά από το Πεκίνο.

Η κατάσταση είναι περίπλοκη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η Αίγυπτος στηρίζει τον Χαφτάρ και ο ιταλικός κολοσσός ENI πιέζει τον Κόντε να πάει κόντρα στον Ερντογάν. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα φερθεί ο Αμερικανός πρόεδρος απέναντι σε εμάς και τους Τούρκους.

Ο Ερντογάν ανεβάζει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη. Στην περιοχή συγκρούονται τα συμφέροντα της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Οι πετρελαϊκες εταιρείες στηρίζουν τον Χαφτάρ. Εμείς πρέπει να νιώσουμε ότι οι σύμμαχοι μας δεν είναι σύμμαχοι μόνο στα λόγια! Τι θα κάνουν αν υπάρξει τελικά θερμό επεισόδιο με την Τουρκία; Να μην καταλήξουμε σαν τους Κούρδους…

Όπως είχα πει προφητικά, ο Ζάεφ παραιτήθηκε και είναι βέβαιη η εκλογική του ήττα στα Σκόπια. Ο αντίπαλος του Μιτσκοσκι λέει ότι θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Ζημιωμένοι βγαίνουμε μόνο εμείς αφού τους κάναμε μέλη του ΝΑΤΟ. Αποδείχθηκε ότι ήταν πρόχειρη και καθοδηγούμενη η διπλωματία της Ελλάδας. Είμαστε πολιτικοί και διπλωματικοί αυτόχειρες.

Αυτό που έφτιαξαν Τσίπρας και Κοτζιάς ήταν μια «καυτή πατάτα», το αποτέλεσμα μιας πλήρους χειραγώγησης από το Βερολίνο και το Open Society του Σόρος! Δύο θα είναι τα κυρίαρχα θέματα στην Ελλάδα το 2020: το μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά. Τι θα γίνει με τις εχθρικές ενέργειες του Ερντογάν. Δυστυχώς η Ελλάδα λέει πάντα ΝΑΙ σε ότι της ζητείται και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο Ερντογάν παίρνει με τσαμπουκά ότι ζητάει. Οι δυνάμεις της εποχής έχουν αποφασίσει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ας μην έχουμε αυταπάτες.

Η Ελλάδα κάποια στιγμή θα συρρικνωθεί πολύ και θα είναι απλά ένα γερμανικό προτεκτοράτο που δεν θα διαφέρει σε τίποτα από άλλα κρατίδια των Βαλκανίων.

Ο πατριωτισμός στην Ελλάδα είναι ανθυγιεινός, ο δοσιλογισμός, υγιεινός.

crashonline

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: