breaking newsΕλλάδα

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» της Θράκης την… παραπέμπουν στη Χάγη

Το Πρωτάτο Ροδόπης, του δήμου Μαρώνειας-Σαπών, είναι απ’ τα ακριτικά χωριά της πατρίδας μας τα οποία επιβάλλεται να επισκεφθούν οι ιθύνοντες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μόνο και μόνο για να διαψεύσουν ιδίοις όμμασι τον εαυτό τους όταν επαναλαμβάνει προπαγανδιστικά ότι ”μπήκε φραγμός στους λαθραίους με την εθνική νίκη στον Έβρο”.

Μόνο και μόνο για να δουν ότι το φουσκωμένο ποτάμι της λαθρομετανάστευσης που βρήκε τον Μάρτιο άγρυπνους φύλακες στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να το ανασχέσουν, έχει ξεχειλίσει τώρα στη Θράκη με πύλες λαθροδιακίνησης που εκτείνονται από τα Λάβαρα και την Ορεστιάδα ως το Πρωτάτο Σαπών της Ροδόπης και τα ορεινά χωριά της Ξάνθης.

Ως εκ τούτου τα σύνορά μας στη Θράκη όχι μόνο δεν ”έχουν σφραγίσει”, αλλά είναι διάτρητα, ενώ η κρατική παρουσία έχει ατονήσει αφήνοντας κερκόπορτες ανοιχτές για τους λαθρομετανάστες και το μακρύ χέρι της ΜΙΤ, που φτάνει ανεμπόδιστα στα μειονοτικά χωριά (Εχίνο, Ίασμο, Μαρώνεια, Μύκη, Πάχνη, Γλαύκη κλπ.) με πρόσχημα την παρακολούθηση Γκιουλενιστών…

Τα δεδομένα αυτά, σε συνδυασμό με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που κλιμακώθηκε ραγδαία απ’ το 2015 και ύστερα, εντείνουν την ανησυχία ότι δεν αναμένεται μόνο να δούμε εθνικά επικίνδυνες αλλαγές στο εκλογικό σώμα και την αντιπροσώπευση των μουσουλμάνων της μειονότητας τα επόμενα χρόνια, αλλά και να πέφτει ένας νομός (ο νομός Ροδόπης) στα χέρια κυριολεκτικά της Τουρκίας λόγω αβελτηρίας, ωχαδελφισμού ή μειωμένων εθνικών αντανακλαστικών των ελληνικών κυβερνήσεων…

Προς ώρας τουλάχιστον ο εκτουρκισμός της Θράκης καλά κρατεί ειδικά στο τμήμα της τουρκικής μειονότητας που δονείται εθνικιστικά απ’ την προπαγάνδα των ”Γκρίζων Λύκων”, του DEB, του Προξενείου Κομοτηνής και των… ”απεσταλμένων” του Ερντογάν στη Θράκη, όπως έγραψα και σε παλαιότερο άρθρο μου (βλ. ”Φίδια στον κόρφο μας οι «ανταποκριτές» της Τουρκίας στη Θράκη”), οι οποίοι προβάλλουν καθημερινά με δημόσιες αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τουρκική ιδεολογία.

 

Πέραν αυτών και της δράσης του τουρκόψυχου Φερούχ Οζκάν ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος της ”Ιδρυτικής Βουλής Δυτικής Θράκης” και κρατάει ”ζεστό” το θέμα της ”Αυτονομίας” της, στήνονται τελευταία και ενορχηστρωμένες προβοκάτσιες σε βάρος μας.

Προβοκάτσιες των τουρκόφρονων μειονοτικών, όπως αυτή προ ημερών στη Γλαύκη, όπου – με αφορμή το κλείσιμο κάποιων μειονοτικών σχολείων λόγω έλλειψης μαθητών (φαινόμενο που συναντάται συχνά σε περιπτώσεις ελληνικών σχολείων της Ίμβρου, της Τενέδου και της Κωνσταντινούπολης) – βγήκε ο Ταγίπ Ερντογάν και μίλησε για… μαθησιακές διώξεις σε βάρος των μαθητών.

Με αφορμή ένα άλλο περιστατικό πάλι (αυτό μιας στρατιωτικής άσκησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή), ο Ερντογάν μίλησε για ”κομάντο” που δρουν κατά της ”τουρκικής μειονότητας” (όπως ονομάζει την μουσουλμανική μειονότητα Θράκης) ζητώντας λίγο πολύ την… αποστρατικοποίηση της ακριτικής Περιφέρειας, που – κατ’ αυτόν – στρατοκρατείται .

Και όλα αυτά με βάση (παράνομα τραβηγμένες) φωτογραφίες που του έστειλαν οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές του DEB (του τουρκόφωνου ”Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας” με πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου), οι οποίοι εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα στη Θράκη διακινώντας στα ξένα Μέσα fake news για στοχοποίηση και εκφοβισμό τους δήθεν απ’ τους Έλληνες.

Σαν αποτέλεσμα αυτού, η ΜΙΤ δρα πλέον ανεξέλεγκτα υποκινώντας προβοκατόρικες διαμαρτυρίες μειονοτικών για δήθεν ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης των μουσουλμάνων εκεί λόγω των στρατιωτικών ασκήσεων (ασκήσεων των Ελλήνων Καταδρομέων του Δ’ Σώματος Στρατού) και της ”έντονης” παρουσίας της ελληνικής διοίκησης.

Κι αυτές οι διαμαρτυρίες φτάνουν στα αυτιά του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρήκε την αφορμή τις προάλλες να καταγγείλει την Ελλάδα σε ομιλία του για την ”στρατοκρατούμενη Δυτική Θράκη”, όσο και για τις καταστροφές τάφων μειονοτικών από… χριστιανούς στα μουσουλμανικά κοιμητήρια.

Οι Τούρκοι έχουν απασφαλίσει, προφανώς – με αφορμή τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο – και χτυπούν παράλληλα και τη Θράκη έχοντας σαν πολιορκητικό κριό τους ”Γκρίζους Λύκους” της εκεί μειονότητας, οι οποίοι πήραν μαθήματα απ’ τους Τσάμηδες… διπλωματικά.

Έτσι ζητούν (με νομική κάλυψη της Άγκυρας) αποζημίωση από την Αθήνα με προσφυγή τους στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά του ελληνικού κράτους, όπως εκπροσωπείται αυτό στη Θράκη μας!!!.

Ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Χάγη, λοιπόν, οι τουρκόφρονες μειονοτικοί εναντίον μας!!!.. Στη Χάγη όπου φαγώθηκε να μας πάει ο πρωθυπουργός για να λύσουμε – λέει – μόνο το ζήτημα με τις θαλάσσιες ζώνες και την υφαλοκρηπίδα μας, τη στιγμή που οι Τούρκοι τα θέλουν ΟΛΑ!!!.

Τη στιγμή που έχουν φτάσει να ζητούν 152 νησιά μας και αποστρατικοποίηση Δωδεκανήσων και Θράκης, με αλλαγή ταυτόχρονα του καθεστώτος της τελευταίας, γιατί ασφυκτιά η υπάρχουσα μειονότητα κάτω απ’ την πιεστική ελληνική παρουσία…

– Δεν μπορούμε να ξεμυτίσουμε ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο…, είπε προ ημερών σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά κάτι παρόμοιο διακινείται ήδη προβοκατόρικα και στη Θράκη.

Στη Θράκη όπου ετοιμάζονται προσφυγές για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (νομικών, διοικητικών, εκπαιδευτικών, θρησκευτικών) απ’ τους Έλληνες σε βάρος της εκεί μειονότητας (κατά παράβαση του άρθρου 19 του ΕΔΑΔ), με στόχο να αποκτήσουν Ιθαγένεια και να κερδίσουν αποζημιώσεις απ’ την Αθήνα 60.000 ”Τούρκοι” που ζουν στη Θράκη και την Νησιωτική Ελλάδα ”υπό συνθήκες πολιτικής αφομοίωσης”.

Συνθήκες που, όπως κατήγγειλε στο τουρκικό ειδησεογραφικό Πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος καθηγητής Μεχμέτ Σουκρού (πρόεδρος του Κέντρου Εργασιών και Προσέγγισης [Center for Peace and Reconciliation Studies], με έδρα τη Γενεύη ), ”παραβιάζουν τα πεδία της θρησκείας, της γλώσσας, της εκπαίδευσης και της καταγωγής των μειονοτικών της Θράκης”….

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η καταγγελία του τουρκόφρονα δημοσιογράφου της Γενί Σαφάκ Χασάν Οζκάν (γιου του ανθέλληνα Θρακιώτη επιχειρηματία Φερούχ Οζκάν), προέδρου του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών των Βαλκανίων ”ΡΟΥΜΕΛΗ”, ο οποίος μπλέκει βαθύτερα στον ιστό της αράχνης του Ερντογάν τη Δυτική Θράκη λέγοντας πως η Ελλάδα σφετερίστηκε δικαιώματα των Τούρκων σ’ αυτήν με νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει στο Εσωτερικό Δίκαιο εδώ και χρόνια, βάσει της Συνθήκης των Σεβρών (1920) η οποία δεν ισχύει.

Και να φανταστεί κανείς ότι μιλούν για σφετερισμό δικαιωμάτων της μειονότητας σε μια ακριτική περιφέρεια που χαρακτηρίζεται από πολλούς μέσα και έξω από την Ελλάδα σαν πρότυπο ανοιχτής δημοκρατικής πολιτείας, σε αντίθεση με το υφιστάμενο καθεστώς στις ελληνικές μειονότητες Ίμβρου, Τενέδου και Κωνσταντινούπολης.

Και να φανταστεί κανείς ότι συντάσσουν εκθέσεις παραπομπής της… Θράκης στη Χάγη για στέρηση δικαιωμάτων τους από την Ελλάδα, τη στιγμή που αυτοί (σε αντίθεση με εκείνους των ελληνικών μειονοτήτων που συρρικνώνονται) αυξάνονται και πληθύνονται φτάνοντας τα 120.000 μέλη.

Επιπλέον, τα παιδιά τους έχουν ευνοϊκή πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ οι μουσουλμάνοι μειονοτικοί εν γένει εξακολουθούν να διατηρούν (κακώς) την εφαρμογή της Σαρίας (απ’ την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου ακόμη), επειδή το ζητούν οι ίδιοι.

Πέραν αυτών, έχουν στην Κομοτηνή την τουρκική τράπεζα Ziraat στη διάθεσή τους (δείγμα ενίσχυσης της τουρκικής επιρροής στην Ελλάδα, αν και έχει κλείσει κάποια υποκαταστήματά της λόγω του κλυδωνισμού της τουρκικής οικονομίας) και μουσουλμάνους βουλευτές να τους εκπροσωπούν από χρόνια στην ελληνική Βουλή.

Όσο για το αίτημα που ζητά διαχρονικά η τουρκική ηγεσία, αυτό της κατάργησης του πλαφόν εισόδου στη Βουλή για τη Θράκη, ας κοιτάξει να εφαρμόσει κάτι αντίστοιχο πρώτα στη δική της χώρα, όπου – υπό τον φόβο των Κούρδων – το πλαφόν εισόδου φτάνει και το 10 τοις εκατό ακόμη, κι ύστερα να ζητά από μας να το κατεβάσουμε για ευνόητους λόγους.

Τα ανησυχητικά αυτά δεδομένα για τα τεκταινόμενα στη Θράκη, με θλιβερό προανάκρουσμα την εκκολαπτόμενη παραπομπή της στη Χάγη απ’ τους ”Γκρίζους Λύκους” της μειονότητας – που κινούνται βάσει οδηγιών του Ταγίπ Ερντογάν, ασφαλώς – προοιωνίζονται ένα δυσοίωνο μέλλον για την ελληνική ακριτική περιφέρεια, αν σκεφτεί κανείς την μόνιμη τάση για υποχωρητικότητα των δικών μας.

Αν σκεφτεί κανείς πως οι ”Συγκλητικοί” και ”πεφωτισμένοι” πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες και διανοούμενοι στην Ελλάδα και το Εξωτερικό ”άλλοτε συνηγορούν στο να δώσουμε κάτι στους Τούρκους (πρώην ΥΦΕΞ Χρήστος Ροζάκης) κι άλλοτε μας προτρέπουν να πάμε στη Χάγη για το Αιγαίο (όπου φημολογείται ότι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Κώστας Σημίτης…) με πιθανό εδαφικό ακρωτηριασμό μας (Γ. Παπανδρέου, ΕΛΙΑΜΕΠ, Ντόρα Μπακογιάννη).

Άλλοτε υπεραμύνονται των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο (Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Καιρίδης) κι άλλοτε ξιφουλκούν φιλομεταναστευτικά ζητώντας να υποδεχτούμε ασμένως ένα εκατομμύριο πρόσφυγες (Αντ. Λιάκος, καθηγητής ιστορίας του ΕΚΠΑ)”, αντί να νοιάζονται πρώτιστα για τη χώρα τους, τι στιγμή που οι Τούρκοι ομόλογοί τους όχι μόνο υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους, αλλά ζητούν να οικειοποιηθούν και τα δικά μας.

Ευτυχώς – μες στον ορυμαγδό του ισλαμιστικού, εθνικιστικού παραληρήματος για τον επεκτατισμό της ”Γαλάζιας Πατρίδας” – υπάρχουν στην αντίπερα όχθη και μερικές εξαιρέσεις λογικής και ψυχραιμίας, όπως αυτή που εξέφρασε σε άρθρο του – με κίνδυνο της ζωής του – ο Τούρκος καθηγητής Mehmet Efe Caman, τον οποίο οι εθνικιστές αριστεροδεξιοί συμπατριώτες του απειλούν τώρα να σκοτώσουν…

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)
AntiNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους

Back to top button