Διεθνή

Μυρόβλισε εικόνα της Παναγίας «Το Ακένωτον Ποτήριον» σε ναό της Κανονικής Διωκόμενης Εκκλησίας Ουκρανίας που επιχείρησαν να κατασχέσουν οι Σχισματικοί!

Μυρόβλισε εικόνα της Παναγίας «Το Ακένωτον Ποτήριον» σε ναό της Κανονικής Διωκόμενης Εκκλησίας Ουκρανίας που επιχείρησαν να κατασχέσουν οι Σχισματικοί!

Σε μια εκκλησία της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στη δυτική επαρχία Ζαρκαπατία/Zarkapattia , σταγόνες κόκκινου μύρου εμφανίστηκαν σε μια εικόνα της Θεοτόκου και του Χριστού Βρέφους.

Το θαύμα συνέβη στην εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στο χωριό Λούγκα/Luga όταν μια ομάδα σχισματικών και Ουνιτών ξεκίνησαν μια ανεπιτυχή προσπάθεια να καταλάβουν βίαια την εκκλησία, ανέφερε ο προιστάμενος πρωθιερέας Βλαντιμίρ Λέγκας στην Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Ο ιερέας είπε ότι κόκκινο μύρο εμφανίστηκε σε μια τοιχογραφία της Μητέρας του Θεού, «Το Ακένωτον Ποτήριον», ζωγραφισμένη στον τοίχο της εκκλησίας.

Οι ενορίτες παρατήρησαν για πρώτη φορά την ενστάλαξη στις 2 Σεπτεμβρίου, κατά την απόπειρα κατάσχεσης. Σύμφωνα με τον π. Βλαντιμίρ, προσκυνητές από τα γειτονικά χωριά έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται στην εκκλησία για να δουν το μύρο που έχει εμφανιστεί στα πρόσωπα του Χριστού Βρέφους και της Θεοτόκου.

Αρκετές δεκάδες άτομα, με επικεφαλής έναν σχισματικό «ιερέα» της OCU, επιχείρησαν να εισβάλουν στην εκκλησία στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά οι Ορθόδοξοι πιστοί στάθηκαν μπροστά στις πόρτες προσευχόμενοι και έτσι εμπόδισαν τους επιδρομείς να καταλάβουν την εκκλησία.orthochristian/spzh 13/9/23

Πληθαίνουν οι θεοσημείες ότι η θεία χάρις βρίσκεται στην Διωκόμενη Εκκλησία. Δεν είναι το πρώτο ανάλογο συμβάν.. Αντίστοιχα διλήμματα επιλύονται δια της εκδήλωσης της θείας χάριτος που υποδεικνύει την εκκλησιαστική ορθότητα, κανονικότητα, νομιμότητα. Αυτός είναι και σύμφωνα με την εκκλησιαστική ιστορία πάγια και ο πιο ασφαλής τρόπος επίλυσης θρησκευτικής έριδας στο εσωτερικό Εκκλησίας.

Το ιστορικό της εικόνας της Παναγίας το Ακένωτον Ποτήριον.

Η εικόνα της Παναγίας που ονομάζεται «Ακένωτον Ποτήριον» έγινε γνωστή στον Ορθόδοξο Κόσμο μόλις το 1878, όταν συνέβη ένα θαυμαστό γεγονός. Στην περιφέρεια Εφραίμοφσκι της επαρχίας Τούλα στη Ρωσία, ζούσε ένας αλκοολικός συνταξιούχος στρατιώτης, που ονομαζόταν Στέφανος.
    Μια νύχτα είδε ένα αξιοπερίεργο όνειρο που τον συντάραξε. Εμφανίστηκε στον ύπνο του ένας μοναχός με επιβλητική μορφή και του είπε: «Να πας στην πόλη Σερπούγοφ στο μοναστήρι της Παναγίας. Εκεί θα βρεις την εικόνα Της που ονομάζεται “Ακένωτον Ποτήριον”». Θα προσευχηθείς μπροστά της και αμέσως θα θεραπευτεί το σώμα και η ψυχή σου». Ο άντρας έδειξε απροθυμία και δεν υπάκουσε. Ο μοναχός επανεμφανίστηκε στον ύπνο του επιμένοντας να κάνει αυτό το ταξίδι. Αφού εμφανίστηκε και τρίτη φορά, ο Στέφανος αποφασίζει να υπακούσει στην υπόδειξη του μοναχού και να ξεκινήσει το ταξίδι, παρόλο που τα πόδια του ήταν αδύναμα λόγω της παραλυσίας.
    Όταν έφθασε στο Σερπούγοφ και μπήκε στη Μονή «Βλαντίτσνιι», ζήτησε να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας «Το Ακένωτον Ποτήριον», σύμφωνα με την εντολή που του είχε δοθεί. Προς έκπλήξή του όμως, κανείς εκεί δεν γνώριζε την εικόνα της Παναγίας μ’ αυτό το όνομα. Τότε κάποιος από τους μοναχούς είπε ότι πιθανόν να είναι εκείνη η εικόνα που απεικόνιζε την Παναγία με το Χριστό μέσα στο Άγιο Ποτήριο. Η εικόνα αυτή ήταν τοποθετημένη στο προσκυνητάρι του διαδρόμου που οδηγούσε από το Ναό στο σκευοφυλάκιο. Όλοι έμειναν κατάκπληκτοι, όταν στο πίσω μέρος της εικόνας, διάβασαν την επιγραφή που έγραφε: «Το Ακένωτον Ποτήριον».
    Συνέβη όμως και κάτι ακόμα αξιοπερίεργο: στην εικόνα των Κτητόρων της Μονής, του Αγίου Αλεξίου Μόσχας και Οσίου Βαρλαάμ, ο Στέφανος στο πρόσωπο του τελευταίου, αναγνώρισε τον μοναχό που εμφανίστηκε τρεις φορές στον ύπνο του. Ο μέχρι τότε αλκοολικός και παράλυτος άντρας, επιστρέφοντας απ’ το Σερπούγοφ, έγινε τελείως καλά! Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι δεν είχε πλέον ροπή προς την βλαβερή συνήθεια του ποτού.

dimpenews.com

Back to top button