breaking newsΔιεθνή

Χονγκ Κονγκ: Αμερικανός γερουσιαστής συνελήφθη με πιστόλι κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο

Αμερικανός γερουσιαστής συνελήφθη με πιστόλι στην χειραποσκευή του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση εν αναμονή της εμφάνισής του σε δικαστήριο για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, έγινε σήμερα γνωστό από τον ίδιο.

Ο Τζεφ Γουίλσον, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ), διευκρίνισε ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή μη καταχωρισμένου πυροβόλου όπλου και εκλήθη να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης στις 30 Οκτωβρίου.

“Είναι ένα λάθος (που έγινε) με καλή πίστη και περιμένω ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί γρήγορα”, αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Ο γερουσιαστής, σε διακοπές με την σύζυγό του στην νοτιοανατολική Ασία, πρόσθεσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πως το βαλιτσάκι του περιείχε το πιστόλι του παρά μόνον όταν έφτασε στα μέσα της διαδρομής, ότι είχε περάσει ανεμπόδιστα από την ασφάλεια στο αμερικανικό αεροδρόμιο στο Σαν Φρανσίσκο, στις δυτικές ΗΠΑ, και ότι το δήλωσε στο τελωνείο του Χονγκ Κονγκ μόλις έφτασε.

Δικαστής του Χονγκ Κονγκ τον άφησε ελεύθερο χθες, Δευτέρα, κατέσχεσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και του έδωσε εντολή να μην φύγει από το Χονγκ Κονγκ εν αναμονή της εμφάνισής του ενώπιον δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ Sing Tao.

Η κατοχή όπλων ή πυρομαχικών χωρίς άδεια τιμωρείται από τη δικαιοσύνη του κινεζικού εδάφους με ποινές έως και 14 ετών κάθειρξης και πρόστιμο 100.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 11.960 ευρώ).

PrimeNews.

Back to top button