breaking newsΕλλάδα

Παvnγυρiζoυv οι Σκoπιαvoi και…μnπως παvnγυρiζoυv Zαioι και Koυλnδες;

 

Πρωθυπουργός Σκοπίων: «Επιτέλους η “μακεδονική γλώσσα” θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη» -Είναι ευχαριστημένοι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία του κοινοβουλίου στα Σκόπια, που ενέκρινε τη «γαλλική πρόταση» για το άνοιγμα του ευρωπαϊκού δρόμου της χώρας, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, σε πανηγυρικό κλίμα συνεχάρη όλους όσους τον στήριξαν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον «μέγιστο πατριωτισμό» που έδειξαν, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.
Μάλιστα θέλησε να τονίσει την “Μακεδονικότητα”, που του χάρισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Επιτέλους η μακεδονική γλώσσα θα αντηχήσει σε όλη την Ευρώπη». Άραγε είναι ευχαριστημένα τα ελληνικά κόμματα;

«Συγχαρητήρια και τεράστιες ευχαριστίες στους βουλευτές, οι οποίοι σήμερα έδειξαν την ικανότητα των δημοκρατών, υποστήριξαν τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής πρότασης και ψήφισαν για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας», έγραψε ο Κοβάτσεφσκι στο προφίλ του στο Facebook.

Η Βουλγαρική Εθνική τηλεόραση- BNT δημοσιεύει επίσης στην ιστοσελίδα της αντίγραφο της ίδιας της γαλλικής πρότασης, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Στο εξής, Σόφια και Σκόπια πρέπει να υπογράψουν διμερές πρωτόκολλο βάσει του άρθ. 12η της Συνθήκης Φιλίας και Καλής Γειτονίας με συγκεκριμένα μέτρα και προθεσμίες για την εφαρμογή συμφωνιών για ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, μέτρα κατά της ρητορικής μίσους κ.λπ.
Τα Σκόπια πρέπει να αλλάξουν το Σύνταγμά τους και να συμπεριλάβουν τους Βούλγαρους σε ισότιμη βάση με τα υπόλοιπα έθνη, καταλήγει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ “ΚΡΑΤΙΔΙΟ”. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ …..ΤΟΣΟ “ΛΑΡΤΣ” ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

 
 
Back to top button