breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυστραλία: Πυρκαγιές, πλημμύρες, αμμοθύελλες και τώρα θανατηφόρες αράχνες (Video)

Μετά τις καταστροφικές φωτιές και τις πλημμύρες, η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει ακόμα μία απειλή. 

Έτσι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές και τις συνακόλουθες πλημμύρες, οι πόλεις ζουν τον εφιάλτη των αμμοθύελλων.

 Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, σαν σε σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας τώρα η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή θανατηφόρων αραχνών, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. 

Σύμφωνα με το CNN, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλέον οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν την ανάπτυξη ενός είδους αραχνών που ευδοκιμούν στα υγρά δάση της ανατολικής Αυστραλίας και οι οποίες είναι ξακουστές για το πολύ τοξικό και γρήγορης δράσης δηλητήριό τους. Ήδη, το πάρκο ερπετοειδών στη Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε πως καταγράφεται αύξηση στη δραστηριότητα των εν λόγω αραχνών τις τελευταίες ημέρες. 

Ο εκπρόσωπος του πάρκου, Daniel Rumsey, δήλωσε σχετικά σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook: «Εξαιτίας της βροχής που προηγήθηκε και των υψηλών θερμοκρασιών που βιώνουμε αυτές τις ημέρες, οι συγκεκριμένες αράχνες θα βγούν από τις σήραγγες που ζουν, στην επιφάνεια» και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη αραχνών για τον άνθρωπο στον κόσμο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολύ σοβαρά». 

topontiki
Back to top button