breaking newsΆποψηΕλλάδα

Η Λέσβος θύμα της πολιτικής του «άρπα κόλλα» στο μεταναστευτικό

Τα όσα συμβαίνουν με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ξεπερνούν κάθε πολιτική φαντασία.

Σήμερα «ξαφνικά» η Κυβέρνηση αποφάσισε να επαν-ιδρύσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Βέβαια το παρουσίασε με άλλο όνομα: Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου! 

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συστήσει αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αρμοδιότητες του οποίου με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας πέρασαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιστρέφει δηλαδή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην επιλογή της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Η Λέσβος όμως δεν μπορεί να επιστρέψει στο προηγούμενο νούμερο των 5.000 μεταναστών… είναι στις 22.000 ή 27.0000 κατά άλλα εκτίμηση.

Μόλις χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε εσπευσμένα στην Αθήνα τους Δημάρχους της Λέσβου και τον Περιφερειάρχη.  Αλήθεια χθες ο Υπουργός Εσωτερικών γνώριζε Τάκης Θεοδωρικάκος γνώριζε τις προθέσεις του Πρωθυπουργού;  Αν δεν τις γνώριζε τότε έχει άλλη μια απόδειξη ότι η πολιτική της Κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα είναι «άρπα-κόλλα». Αν τις γνώριζε τότε γιατί έγινε η συνάντηση;

Χθες βράδυ είχαμε και την τηλεοπτική συνέντευξη του Υπουργού Προστασία του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη που και αυτός δήλωνε τα δικά του μη γνωρίζοντας (μάλλον) για τις αλλαγές που θα ερχόταν σε λίγες ώρες. Δήλωνε λοιπόν ο κ. Χρυσοχοΐδης.: “η κάθε ημέρα η κυβέρνηση γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως “αν είναι διαχειρίσιμες οι ροές, τα πράγματα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι καλύτερα”.

Πριν από λίγους μήνες με απόφασή του ο Πρωθυπουργός  όρισε τον Αλκιβιάδη Στεφανή άτυπο υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρά το γεγονός ότι ήδη υπάρχει αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος που ήταν  επιφορτισμένος για το μεταναστευτικό αλλά χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες. Το έργο του κ. Στεφανή ήταν οι ανακοινώσεις των κλειστών δόμων…

Και τώρα η Λέσβος για άλλη μια φορά περιμένει τη λύση από το νέο Υπουργό… που προχθες δέχθηκε τους προπηλακισμούς  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Προκύπτει το ερώτημα πλέον πως οι Δήμαρχοι της Λέσβου και ο Περιφερειάρχης να εμπιστευθούν την πολιτική ηγεσία αφού οι αλλαγές και η απουσία σχεδιασμού στερούν κάθε ίχνους αξιοπιστίας και σοβαρότητας;

Δυστυχώς σ’ αυτή την κρίσιμη φάση η Λέσβος είναι θύμα της πολιτικής του «άρπα κόλλα» στο μεταναστευτικό!  Είμαστε ουσιαστικά μόνοι μας.  Μακάρι οι νέες αλλαγές να είναι οι τελευταίες και να δοθεί λύση.

Αλλά με τη λογική του «άρπα-κόλλα» δεν θα εκπλαγούμε αν η Κυβέρνηση ζητήσει να επιστρέψει ο Μουζάλας  ή η Τασία…

 

lesvosnews
Back to top button