breaking newsΕλλάδα

Μεταναστευτικό: Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τα νησιά για τις νέες κλειστές δομές- Επεισόδια στη Χίο

Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία νέας κλειστής δομής στο νησί – Η παρουσία του υφυπουργού Νότη Μηταράκη εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους – «Λουκέτο» στις 22 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Τη Δευτέρα, κάτοικοι της Χίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καθώς είναι αντίθετοι στη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας στο νησί.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα έξω από το δημαρχείο, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό του δημαρχειακού μεγάρου συνεδρίαζε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο. Το αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν να μην κατασκευαστεί νέα δομή φιλοξενίας στην περιοχή του 15ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου-Βολισσού.

Τα αίματα άναψαν όταν εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης. Όπως αναφέρει το politischios.gr, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντέδρασαν, πετώντας μπουκάλια, νερά και καφέδες. Μάλιστα, τη στιγμή της έντασης, κάποιοι έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου Χίου, προκειμένου να μπουν μέσα.

Παράλληλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στις 22 Ιανουαρίου όπως συναποφασίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη. Η γενική απεργία γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας των κοινωνιών των τριών νησιών για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Στις 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα τρία νησιά.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, επιτροπή υπό τον περιφερειάρχη θα στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία.

protothema

Back to top button