breaking newsΔιεθνή

Πάνω από 1.000 φύλαρχοι δηλώνουν πολεμική κινητοποίηση ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Λιβύη

 

 Περισσότεροι από χίλιοι φυλετικοί ηγέτες από όλες τις περιοχές της Λιβύης συναντήθηκαν το Σάββατο, στη Βεγγάζη, για να απαντήσουν στην έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου για πρόταση για ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη, αναφέρει το almarsad.co.

Οι ηγέτες των φυλών της Λιβύης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, κήρυξαν τζιχάντ ενάντια στην τουρκική εισβολή, τονίζοντας ότι θα στείλουν τους γιους τους ως εθελοντές στις πρώτες γραμμές για να πολεμήσουν τους Τούρκους εισβολείς.

Ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση ανδρών και γυναικών για να ηττηθεί η τουρκική εισβολή στην περιοχή της Λιβύης.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο στη Λιβύη τις δύο τελευταίες ημέρες από τότε που το κοινοβουλευτικό νομοσχέδιο για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη εγκρίθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ηγέτες της GNA με έδρα την Τρίπολη και οι υποστηρικτές της έσπευσαν γρήγορα να επαινέσουν την Τουρκία για την απόφασή της, ωστόσο η υπόλοιπη χώρα την καταδίκασε αμέσως.

Οι πιο ηχηρές αντιδράσεις στην τουρκική απόφαση να αναπτυχθούν στρατεύματα στο έδαφος της Λιβύης προήλθαν από φυλές της χώρας.

Οι φυλές αποτελούν ιστορικά τον κοινωνικό ιστό της Λιβύης και η ιστορία της οθωμανικής επιθετικότητας στη Λιβύη είναι ακόμα φρέσκια στη συλλογική φυλετική μνήμη.

Οι κορυφαίες φυλές από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Freepen.gr
Back to top button