breaking newsΕλλάδα

Παναγιωτόπουλος: ”Κάποιες περιοχές στο Αιγαίο έχουν γκριζαριστεί από την Τουρκία”!

 

«Αυτονόητο» χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αυτό που είπε πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται», στέλνοντας ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, ευχής έργον είναι να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να αντιδράσουμε μέσω των Ενόπλως Δυνάμεων, αλλά «αν η Τουρκία παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε». 

Παναγιωτόπουλος: Εξετάζουμε και το σενάριο της στρατιωτικής εμπλοκής

«Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής», πρόσθεσε και διεμήνυσε πως «δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι  να είναι πάντα έτοιμες».

Αναφερόμενος και στη θλιβερή επέτειο της κρίσης των Ιμίων, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που οδηγούν σε ανάφλεξη στην περιοχή και ότι από την κρίση των Ιμίων οδηγηθήκαμε στο γκριζάρισμα κάποιων ζωνών στο Αιγαίο από την Τουρκία. 

Και η χώρα μας τι κάνει γι’αυτό; Φυσικά δεν ήταν υπεύθυνος γι’αυτή την κατάσταση, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται όμως για μία δήλωση που όντως προβληματίζει και το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Αθήνα, θα ανεχθεί και άλλες προκλήσεις;

 

 

pentapostagma

Back to top button