breaking newsΔιεθνή

MIT και Μουσουλμανική Αδελφότητα ετοίμαζαν “Αιγυπτιακή Άνοιξη”

Μεγάλο λαυράκι έβγαλαν οι αρχές της Αιγύπτου, καθώς εντόπισαν τα ίχνη φυγόδικων Αιγυπτίων σε τουρκικό έδαφος οι οποίοι με την βοήθεια της ΜΙΤ (μετά από εντολή φυσικά του Ερντογάν), θα εκτελούσαν Αιγύπτιους αξιωματούχους και θα ξεσήκωναν τον κόσμο στις 25 Ιανουαρίου 2020. 

Πάνοπλοι Αιγύπτιοι κομάντος του ΥΠΕΣ, συνέλαβαν αρκετά μέλη της αιγυπτιακής οργάνωσης Hasm, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αυτόματα όπλα, καραμπίνες (χράπα -χρούπα) τουρκικής κατασκευής, χειροβομβίδες και αντιαρματικά (RPG), καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Την ανακοίνωση των συλλήψεων έκανε η ίδια η υπηρεσία πληροφοριών του αιγυπτιακού υπουργείου εσωτερικών, αναφέροντας περί προσχεδιασμένης προσπάθειας αποσταθεροποίησης της χώρας, κατά την ένατη επέτειο της επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου, δια μέσου Τουρκίας, μετά από πιθανότατη τουρκική προεδρική εντολή, διότι η ΜΙΤ δεν κάνει του κεφαλιού της, αλλά σαφώς παίρνει άνωθεν εντολές.

Το σχέδιο που αποκαλύφθηκε, αποσκοπούσε στην «υπονόμευση της ασφάλειας και της σταθερότητας, στην ανάκαμψη του χάους στη χώρα, αλλά και στην καταστροφή της οικονομίας», σε συνδυασμό με την επέτειο της λαϊκής εξέγερσης της 25ης Ιανουαρίου 2020, αναφέρει η ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου.

Σχέδιο στρατιωτικής περικύκλωσης της Αιγύπτου από την Τουρκία

Η ΜΙΤ σχεδίαζε μια σειρά από «τρομοκρατικές επιθέσεις» δια μέσω της οργανώσεως Hasm, εναντίον σημαντικών Αιγυπτίων αξιωματούχων, κτιρίων και τόπων λατρείας, στην επέτειο της επανάστασης, έχοντας την απαραίτητη τουρκική χρηματοδότηση για να το επιτύχει.

Οι Αιγύπτιοι αναφέρουν ότι ήδη πραγματοποιήθηκε μια επίθεση στην περιοχή Qalioubiya, από την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας πολιτικός το Νοέμβριο.

Τα μέλη της οργάνωσης προσπάθησαν επίσης να χρησιμοποιήσουν λογαριασμούς σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για να οργανώσουν διαμαρτυρίες και να προκαλέσουν ταραχές και χάος σε αιγυπτιακές πόλεις, με στόχο να «εξαπλωθούν ψεύδη και φήμες, για να πυροδοτήσουν τον δημόσιο θυμό».

Οι αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν τους κύριους ενορχηστρωτές της όλης εκδήλωσης, οι οποίοι όμως ευρίσκονται στην Τουρκία.

Τέσσερις από αυτούς αντιμετωπίζουν πολυετή φυλάκιση για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ έχουν εκδοθεί για τους υπόλοιπους εντάλματα σύλληψης για παρόμοιες κατηγορίες.

Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε επίσης αρκετά μέλη της οργάνωσης στην Αίγυπτο,οι οποίοι εκτελούσαν τις τουρκικές εντολές για πρόκληση ταραχών, σαμποτάζ σε  κρατικά κτίρια, αλλά και άλλους που εργάζονταν σε πλατφόρμες μέσων μαζικής ενημέρωσης και διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις, οι οποίοι ανήκαν φυσικά στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο Ερντογάν με αυτήν την αποκάλυψη για τη μυστική δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Αίγυπτο, έδειξε για μια ακόμη φορά το τι είναι ικανός να σχεδιάσει σε μια χώρα. Επισημαίνουμε ότι οι μέθοδοι αυτοί είναι ο ορισμός του “υβριδικού πολέμου” και αποτελούν μέγα πρόβλημα για κάθε κράτος ειδικά της περιοχής μας.

 

pentapostagma

Related Articles

Back to top button