breaking newsΕλλάδα

Δημοσκόπηση: Σκεπτικισμός για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό – Μόνο το 21,5% των πολιτών τα εγκρίνει απόλυτα

 

Σκεπτικισμός επικρατεί στην κοινωνία για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την έρευνα της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

 

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο το 56,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο κορωνοϊός είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Συγκεκριμένα, μόνο το 21,5% των πολιτών θεωρεί «σίγουρα θετικά» τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος , ενώ το 49,2% διατηρεί τις επιφυλάξεις του και τα βλέπει «μάλλον θετικά».

Ένα 16,8% δεν γνωρίζει κι ένα 12% είναι αρνητικά διακείμενο προς τα μέτρα.

Αν συγκρίνουμε αυτές τις μετρήσεις με δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό όπου το ποσοστό των πολιτών που ήταν σίγουρο πως τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν «σίγουρα θετικά» έφτανε το 78% αι άλλο ένα 12% ήταν το μάλλον θετικό) καταλαβαίνουμε πως καθολική αποδοχή σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει.

Όπως είναι λογικό οι πολίτες βλέπουν πως η οικονομική καταστροφή που έρχεται λόγω της καραντίνας θα είναι άνευ προηγουμένου, ενώ τα κρούσματα και οι θάνατοι μένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πλήττουν πολύ άρρωστους και υπερήλικες ανθρώπους.

Ήδη 1.500.000 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς εισόδημα εν μία νυκτί λόγω του κλεισίματος όλων των εμπορικών μαγαζιών.


Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ: Το 41,9 % την θεωρεί πολύ και αρκετά υπεύθυνη ενώ το 39,5% λίγο ή καθόλου υπέυθυνη.


 

Η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 55,7% θεωρεί ότι η πολιτεία και η κρατικοί φορείς θα μπορέσουν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού ενώ το 39.7% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσουν να την περιορίσουν.

 

Pronews
Back to top button