breaking newsΔιεθνή

Διαταγή Άσαντ: ”Θα καταρρίπτουμε κάθε τουρκικό μαχητικό”

 

Στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων OTR-21 Tochka με μέγιστη εμβέλεια 70 χλμ, του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, οι Τούρκοι φέρονται από πηγές, να έχουν μεταφέρει δικούς τους βαλλιστικούς πυραύλους J-600T Yıldırım, με πραγματική μέγιστη εμβέλεια τα 120χλμ.

 

Πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές αναρωτιούνται  πραγματικά τι συμβαίνει στην Ιντλίμπ;

Είναι πραγματικά ισχυροί οι Τούρκοι ή έχουν τάσεις αυτοκτονίας με δεδομένη την απουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή;

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στην Δαμασκό, ο Άσαντ φέρεται να έδωσε εντολή στην συριακή αεράμυνα από εδώ και στο εξής να “καταρρίπτει όλα τα αεροσκάφη που εισέρχονται στον συριακό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια της Δαμασκού”.

Αυτό στην “γλώσσα των στρατιωτικών” σημαίνει πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Τουρκίας, σε οποιασδήποτε προσπάθειας της να μεταφέρει αεροσκάφη στο συριακό εναέριο χώρο,και ειδικά πάνω από την επαρχία της Ιντλίμπ.   

Στην Μόσχα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για την Τουρκία, μετά τις συνομιλίες και το τελεσίγραφο του Ερντογάν στον Πούτιν Ρωσία, διότι δόθηκε εντολή από τον Σ. Σοιγκού στο ρωσικό στρατό, όχι μόνο  να εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας ενάντια των θέσεων του τουρκικού στρατού και των φιλοτουρκικών μονάδων των μαχητών, αλλά και να μην σταματήσει μέχρι να κονιορτοποιήσει κάθε “αντίσταση στο έδαφος, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Syrian North Press.

Πολλά πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι ο Τούρκος ηγέτης τόνισε στον Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία ότι για να αποφύγει μια σημαντική στρατιωτική σύγκρουση στη Συρία, για την οποία η Άγκυρα είναι έτοιμη, η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις.

Ο Πούτιν απάντησε στο τελεσίγραφο: «Πριν από λίγες μέρες, ο τουρκικός  στρατός επιτέθηκε εναντίον ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Idlib. Ήταν τα τουρκικά στρατεύματα που το έκαναν… Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο Ερντογάν, είναι να παραδώσει τους τρομοκράτες, αφού μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποφευχθούν συγκρούσεις. Η Άγκυρα αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να θέσει οποιοδήποτε τελεσίγραφο στη Ρωσία “.

Έτσι, πριν λίγο ρωσικά βομβαρδιστικά όχι μόνο ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν θέσεις σε Idlib και Χαλέπι, αλλά επίσης ενίσχυσαν σημαντικά τον συριακό στρατό.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αύξηση των αεροπορικών επιθέσεων των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων οφείλεται κυρίως στην αλαζονικη συμπεριφορά του Τούρκου ηγέτη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγινε προσπάθεια πριν λίγες μέρες, να καταρρίψουν ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος αναγνώρισης Tu-214R, το οποίο κατάφερε να γλιτώσει από αντιεροπορικό πύραυλο μόλις την τελευταία στιγμή.

Μεγάλες απώλειες οι τζιχαντιστές στην Συρία.

Με βάση φωτογραφίες επίσης που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα, φαίνεται ότι πάνω από 100 τζιχαντιστές και φιλότουρκοι αντάρτες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των σκληρών μαχών , συμπεριλαμβανομένων δύο στρατιωτών από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Με τόσο μεγάλες απώλειες στις τάξεις τους, οι τζιχαντιστές και φιλότουρκοι αντάρτες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την επίθεση τους και να αποχωρήσουν δυτικά από την πόλη Ναυράμπ.

Εκτιμήσεις ειδικών φέρουν την Ιντλίμπ να γίνεται σταδιακά το τουρκικό “Ντιεν Μπιέν Φού”, και ο τάφος χιλιάδων Σύρων και μη τζιχαντιστών, ρίχνοντας από την εξουσία ακόμα και τον φαινομενικά πανίσχυρο σουλτάνο Ερντογάν.

 

Related Articles