breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τρομακτική Προειδοποίηση Για Τις Η.Π.Α Αυτό Το Χειμώνα. Το Ευρωπαϊκό Φιάσκο Της Πράσινης Ενέργειας

 

Η κλιματική συνείδηση της Ευρώπης δύσκολα αποδίδει καρπούς για τις ευρωπαϊκές οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν τρομακτικές ενεργειακές διακοπές φέτος το χειμώνα εν μέσω μιας επικίνδυνης ενεργειακής κρίσης.

Η ενεργειακή έλλειψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υπερβολική εξάρτηση από την ηλιακή και αιολική ενέργεια, η οποία επιδεινώθηκε από τη συμφωνία της Ευρώπης για τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα το 2015, η οποία επέβαλε το κλείσιμο σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και την αντικατάστασή τους με λιγότερο αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

James M. Taylor | Διάβαστε το εδώ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι απρόβλεπτες πηγές ενέργειας όπως αυτές, προκαλούν περιττή ταλαιπωρία, οικονομική πίεση, ακόμη και ασθένειες στους πιο ευάλωτους.

Οι Αμερικανοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την λανθασμένη ενεργειακή στρατηγική της Ευρώπης και την άστοχη εξάρτηση από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, αλλιώς θα πρέπει να παρακολουθήσουν πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών να υπομένουν μακροχρόνιες ελλείψεις ενέργειας.

Καθώς μπαίνουν οι ψυχρότεροι μήνες, η Ευρώπη θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει προσωρινές περικοπές στην κινητή τηλεφωνία και τις υπηρεσίες διαδικτύου, κλείσιμο σχολείων λόγω έλλειψης φωτισμού και θέρμανσης, ακόμη και κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω υπολειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών.

Στη Γερμανία, μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο λόγω των κλειστών πυρηνικών εργοστασίων της, οι πωλήσεις κεριών έχουν εκτοξευθεί στα ύψη εν αναμονή των διακοπών ρεύματος.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Φινλανδία ενημερώνονται να μην θερμαίνουν τα οχήματά τους τα παγωμένα πρωινά για να μην επιβαρύνουν το ηλεκτρικό δίκτυο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εταιρείες ενέργειας έχουν κάνει παιχνίδι την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής της χρήσης, δωροδοκώντας τους συμμετέχοντες να κάθονται στο σκοτάδι με αντάλλαγμα βραβεία και χρηματική εξοικονόμηση.

Το μήνυμα από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σαφές: μπορεί να υποφέρετε αυτόν τον χειμώνα, αλλά θα υποφέρετε με εξοικονόμηση χρημάτων και χαμόγελο. Η αλήθεια είναι ότι οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας που προτείνονται από την Ευρώπη απέχουν πολύ από μια έξυπνη επένδυση για τις οικογένειες που υποφέρουν από χαμηλή παραγωγή ενέργειας.

Όταν πρόκειται να βασιστείτε στην αιολική ενέργεια, μερικές φορές ο άνεμος απλά δεν φυσάει. Η Ευρώπη βίωσε αυτό το φαινόμενο το 2021, όταν μια δραστική μείωση του ανέμου προκάλεσε μείωση της παραγωγής ενέργειας από ανεμογεννήτριες.

Μόλις πρόσφατα, η παραγωγή αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε από το 28% της συνολικής παραγωγής ενέργειας σε μόλις 3%.

Λόγω της έλλειψης αιολικής ενέργειας, η εξάρτηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας ξεπέρασε την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, παρόλο που η χώρα έχει σχεδόν απαγορεύσει εντελώς την παραγωγή άνθρακα.

Η αξιοπιστία του άνθρακα είναι τόσο προφανής που το έθνος έχει αρχίσει να επανεπενδύει στα ανθρακωρυχεία για να κρατήσει τα εργοστάσια ανοιχτά και εν λειτουργία.

Παρόλα αυτά, είναι αμφίβολο αν μια τέτοια επανεπένδυση θα ωθήσει σε μια άνοδο της αξιόπιστης ενέργειας εγκαίρως για να προστατεύσει τους πολίτες της από τις ψυχρές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Η ηλιακή ενέργεια, από την άλλη πλευρά, έχει αποδειχθεί εξίσου απρόβλεπτη στην παραγωγή της, παρά την επιθετική δέσμευση της Ευρώπης για την πηγή αυτή.

Από τότε που η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου μετά τις κυρώσεις της Ευρώπης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπήρξε απότομη αύξηση της ζήτησης για φυσικό αέριο, αναγκάζοντας τις τιμές να αυξάνονται όλο και περισσότερο ως αποτέλεσμα.

Αλλά αυτό είναι κακός οιωνός για τους ηλικιωμένους, χαμηλού εισοδήματος Ευρωπαίους που δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Συνήθως, η Ευρώπη βλέπει αύξηση των θανάτων το χειμώνα, αλλά πάνω από 100.000 Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να πεθάνουν από τις υψηλές τιμές της ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού The Economist. Εάν κάθε χώρα βιώσει τον ψυχρότερο χειμώνα από το 2000, ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να ανέλθει σε 185.000.

Αλλά ακόμη και αν οι θερμοκρασίες παραμείνουν στα συνηθισμένα επίπεδα, 147.000 περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κρύο από ό,τι αν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας παρέμενε στους μέσους όρους της περιόδου 2015-2019.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ενεργειακές πολιτικές ευρωπαϊκού τύπου προκαλούν ομοίως τραγικές συνέπειες με μικρό όφελος για τους Αμερικανούς.

Λόγω των πληθωριστικών πολιτικών της κυβέρνησης Μπάιντεν, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί. Οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν κάνει το ίδιο.

Εκατοντάδες άνθρωποι στο Τέξας έχασαν τη ζωή τους τον Φεβρουάριο του 2021 μετά από παγωμένες ανεμογεννήτριες που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντικαταστήσει την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα με αιολική και ηλιακή ενέργεια, τυλίγοντας 369 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες για το κλίμα στο νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού.

Αν οι υπεύθυνοι χάραξης ενεργειακής πολιτικής δεν σταματήσουν σύντομα, κινδυνεύουν να μετατρέψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν ευρωπαϊκό “πράσινο” ενεργειακό εφιάλτη.

Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουν ή αξίζουν οι Αμερικανοί. Οι ηγέτες του Κογκρέσου και στις δύο πλευρές του πολιτικού διαδρόμου θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα σαφή ευρωπαϊκά προειδοποιητικά σημάδια πριν να είναι πολύ αργά και οι Αμερικανοί πολίτες μείνουν στο σκοτάδι.

 

Δικτυογραφία :

European Green-Energy Fiasco A Terrifying Warning For US This Winter

European Green-Energy Fiasco A Terrifying Warning For US This Winter

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/46a

Back to top button