Διεθνή

Η διοίκηση Μπάιντεν εγκρίνει την πώληση μαμούθ – όπλων στο Ισραήλ αξίας 735 εκατομμυρίων $.Το Ισραήλ πάει για μεγάλο πόλεμο;

Η διοίκηση του Μπάιντεν εγκρίνει την πώληση όπλων στο Ισραήλ την ώρα που μακελάρει την Γάζα και όλη την Παλαιστίνη αξίας 735 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεγαλύτερο μέρος της προτεινόμενης πώλησης είναι από Joint Direct Attack Munitions ή JDAMS,που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από την IAF στην επίθεση της Γάζας. Μεταμορφώνουν τις λεγόμενες «dumb» βόμβες σε πυραύλους ακριβείας.

Εικόνα

Οι Αμερικανοί βουλευτές έχουν πλέον 20 ημέρες για να αντιταχθούν στην πώληση όπλων στο Ισραήλ με μια μη δεσμευτική απόφαση απόρριψης.

To γεγονός ότι γίνεται αυτή η πώληση μαμούθ σημαίνει ότι το Ισραήλ πάει για μεγάλο πόλεμο διευρυμένο πιθανώς στην περιοχή, δεύτερον ότι είναι σε δυσχερή θέση αυτή τη στιγμή και καρπώνεται ανασφάλεια, τρίτον για να εμπεδωθεί το δόγμα ότι οι ΗΠΑ είναι εις το διενεκές το μεγάλο Ισραήλ, τέταρτον προς εμψύχωση Ισραηλινών και για να περάσουν μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι στην τελική θα τους βρουν αντιμέτωπους. Επίσης σαφέστατα θέλουν να γίνει σαφές στη διεθνή κοινότητα ότι ο χώρος επιτηρείται….

Εικόνα
Ashdod

Το Ισραήλ συνέχισε τον καταιγισμό βομβαρδισμών ενώ οι Παλαιστίνιοι επικεντρώθηκαν πλήττοντας την πόλη Ashdod που είναι το κέντρο των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου και είναι πιο κοντά στο Τελ Αβίβ παρά στη Γάζα, κι είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και το πιο σημαντικό λιμάνι του Ισραήλ από όπου εισάγονται το 60% των εμπορευμάτων.

Εικόνα

dimpenews.com

Back to top button