breaking newsΔιεθνή

O Μασκ ήθελε να παλέψει με τον Ζάκερμπεργκ στο Κολοσσαίο – Έφαγε… πόρτα από την Ιταλία

Όχι μακριά από τη χώρα μας, στη γειτονική Ιταλία θα μπορούσε να φιλοξενηθεί ο αγώνας στο «κλουβί» μεταξύ Έλον Μασκ και Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας επιβεβαίωσε ότι μίλησε με το «αφεντικό» της Tesla Έλον Μασκ σχετικά με τη διοργάνωση μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης με «ρωμαϊκό θέμα», αφού ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η σχεδιαζόμενη «σύγκρουσή» του με τον ιδιοκτήτη του Facebook, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο Κολοσσαίο.

Ο Ιταλός υπουργός ωστόσο περιέπλεξε, αντί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αφού είπε ότι η εκδήλωση δεν πρόκειται να γίνει στη Ρώμη και δεν διευκρίνισε τι μορφή θα έχει ή το πότε θα διοργανωθεί.

Ο Μασκ και ο Ζάκερμπεγκ «προκαλούν» ο ένας τον άλλον σε έναν αγώνα πολεμικών τεχνών, μέσα σε κλουβί, από τον περασμένο Ιούνιοι. Κάποια στιγμή ο Μασκ είπε ότι θα μπορούσαν να παλέψουν στο Κολοσσαίο και σήμερα είπε ότι ο αγώνας τους θα έχει «ρωμαϊκό» θέμα. «Όλα στο σκηνικό θα θυμίζουν αρχαία Ρώμη, τίποτα σύγχρονο δεν θα υπάρχει. Μίλησα στην πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον υπουργό Πολιτισμού. Συμφώνησαν για μια επική τοποθεσία» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Τζενάρο Σαντζουλιάνο επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον Μασκ και συζήτησαν τη διοργάνωση «ενός μεγάλου, φιλανθρωπικού γεγονότος που θα ξυπνά ιστορικές μνήμες» αλλά θα σέβεται τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όχι στη Ρώμη

«Δεν θα γίνει στη Ρώμη. Το σημαντικότερο είναι ότι ένα μεγάλο ποσό, πολλά εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται ότι θα δοθούν ως δωρεά σε δύο ιταλικά παιδιατρικά νοσοκομεία ώστε να ενισχυθούν οι εγκαταστάσεις τους και η επιστημονική έρευνα γύρω από την καταπολέμηση παιδικών ασθενειών. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία να προβάλουμε διεθνώς την ιστορία μας και την αρχαιολογική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά μας», πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο Μασκ έριξε το γάντι στον Ζάκερμπεργκ στις 20 Ιουνίου, λέγοντας ότι είναι «έτοιμος να παλέψει σε κλουβί» με τον αντίπαλό του. Την επομένη, ο Ζάκερμπεγκ, ο οποίος ξέρει ζιουζίτσου και έχει αναρτήσει φωτογραφίες από αγώνες που κέρδισε, του απάντησε ζητώντας του να του πει το «πού» θα συγκρουστούν.

πηγή iediseis.gr

 

Back to top button