breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Γιούβαλ Νόα Χαράρι: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα απορροφήσει την Ανθρωπότητα και τον πολιτισμό της»!

 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο πρόσφατο Frontiers Forum στο Μοντρέ της Ελβετίας, ο Γιούβαλ Νόε Χαράρι, ο βασικός σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ και εκ των ιδρυτών του δόγματος της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» αποκάλυψε ένα ζοφερό μέλλον για την Ανθρωπότητα της οποίας ο πολιτισμός όπως είπε «θα απορροφηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη»!

Ήδη η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί σε πραγματική απειλή καθώς εξαιτίας της χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας καθημερινά καθώς αντικαθιστά τους ανθρώπους στα αντικείμενα εργασίας τους ενώ η δυνατότητά της να ξεπερνάει τον προγραμματισμό της όπως κάνει κάθε έλλογο και ευφυές ον (ένας νοήμον άνθρωπος έχει προδιάθεση λόγω γονιδίων αλλά μπορεί να αποφασίσει να ενεργήσει τελείως διαφορετικά) την καθιστά ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη για τους δημιουργούς της, δηλαδή τους ανθρώπους.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μέσα σε λίγα χρόνια, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να «καταναλώσει» ολόκληρο τον ανθρώπινο πολιτισμό, όλα όσα παρήχθησαν εδώ και χιλιάδες επί χιλιάδων χρόνια, να τον «καταναλώσει» όλο, να τον αφομοιώσει και να αρχίσει να αναβλύζει μια πλημμύρα νέων πολιτιστικών δημιουργιών, νέων πολιτιστικών δημιουργημάτων.

Η τεχνητή νοημοσύνη διαφέρει θεμελιωδώς από τα τυπογραφικά πιεστήρια, από τα ραδιόφωνα, από κάθε προηγούμενη εφεύρεση στην ιστορία επειδή μπορεί να δημιουργήσει εντελώς νέες ιδέες, μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο πολιτισμό».

Φυσικά η πρώτιστη μορφή κυριαρχίας είναι η δημιουργία και η επιβολή πολιτισμού. Αν η τεχνητή νοημοσύνη επιβάλει τον δικό της πολιτισμό, τότε όλα θα έχουν τελειώσει για την Ανθρωπότητα όπως την γνωρίζουμε…

 

pronews.
Back to top button