breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κατακόρυφη άνοδος των τιμών σε σκόρδα, τζίντζερ και τσίλι λόγω κορωνοϊού. Ποια άλλα προϊόντα θα επηρεαστούν..

 

Επιπτώσεις και στην οικονομία έχει ο νέος κοροναϊός που ξεκίνησε από τη Γουχάν της Κίνας και έχει φτάσει πλέον και στην Ελλάδα.

Ο Covid-19 έχει επηρεάσει τις τιμές σε σκόρδα, τζίντζερ και τσίλι, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ των Financial Times, προκαλώντας μάλιστα ανησυχία τόσο για την προσφορά όσο και τη ζήτηση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλείται την εταιρεία δεδομένων Mintec, ο δείκτης που αποτυπώνει την πορεία των τιμών σε αυτά τα προϊόντων έχει σημειώσει άνοδο 17% από τις αρχές Δεκεμβρίου, αντανακλώντας την έλλειψη εργατικού δυναμικού σε αγροκτήματα και δίκτυα διανομής.

Η άνοδος αυτή έχει παγκόσμιο αντίκτυπο, καθώς η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της παγκόσμιας εξαγωγικής αγοράς σκόρδου, το 47% της αγοράς τζίντζερ και το 20% της αγοράς τσίλι, σύμφωνα με την Mintec.

Αναμένονται επιπτώσεις και σε άλλα προϊόντα Εξαγωγέας με έδρα τη Σιγκαπούρη αναμένει μάλιστα να υπάρξουν επιπτώσεις και σε άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αφυδατωμένων λαχανικών, των αποξηραμένων κρεμμυδιών και της πάστας ντομάτας.

πηγή: reader.gr
Back to top button