breaking newsΕλλάδα

Κρίσιμες ώρες: 120.000 πρόσφυγες καθ’ οδόν για Ελλάδα

 

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού και των Συνοριοφυλάκων στα σύνορα στον Έβρο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα επιχειρήσουν να περάσουν στη χώρα τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα με φόντο τις πολεμικές απώλειες της Τουρκίας στο Ιντλίμπ της Συρίας και την απόφαση της Αγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες, υπάρχουν πληροφορίες πως περίπου 120.000 άνθρωποι επρόκειτο να μετακινηθούν προς Ελλάδα τις επόμενες μέρες. 

Οι Αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα γίνονται διαρκώς περιπολίες με θερμικές κάμερες για να εντοπιστεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργοποιήθηκαν ταχύτατα, ενισχύοντας την παρουσία τους πέριξ του ποταμού Έβρου. Εκτός από τον Έβρο, θα αυξηθούν οι δυνάμεις ασφαλείας και από θαλάσσης. 

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας οι λιμενικές αρχές των τριών νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενισχύονται από την Παρασκευή τόσο με στελέχη, όσο και με μέσα. 

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την είσοδο όσων δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό από τα τελωνεία θα διέρχονται όσοι διαθέτουν Visa και τα προβλεπόμενα έγγραφα, ενώ στις περιπτώσεις όπου επιχειρείται παράνομη είσοδος από μεγάλο αριθμό μεταναστών αυτά θα κλείνουν.

Μετά τη στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ της Συρίας του Άσαντ και της Τουρκίας, η Ελλάδα σφραγίζει τα σύνορά της, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει 50 πολεμικά πλοία στα ελληνικά νησιά για να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Στον τίτλο του επίμαχου άρθρου, η εφημερίδα αναφέρει:

«Οι Έλληνες απομονώνονται πλήρως από τους πρόσφυγες με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης Τουρκίας- Συρίας» και η ελληνική κυβέρνηση στέλνει 50 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο».

Προφανώς βέβαια θα εννοεί μονάδες επιφανείας, υποβρύχια, αλλά και σκάφη του λιμενικού. Η εφημερίδα Bild επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό εκπρόσωπο που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Το απόγευμα της Παρασκευής, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της με την Τουρκία: όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και για όλους», επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

 

pentapostagma
Back to top button