breaking newsΕλλάδα

ΜΙΤ & τουρκικά ΜΜΕ κατευθύνουν πρόσφυγες/μετανάστες στα ελληνικά σύνορα (VID)

 

Με κάθε τρόπο ενθαρρύνει την μετάβαση προς την Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση, μετά την εξαγγελία Ερντογάν πως θα ανοίξει τις πύλες προφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

 

Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt ανήρτησε σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου έγραψε: «Το ενημερωτικό κανάλι “A-Haber”, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Προέδρου Ερντογάν, διαφημίζει όλες τις διελεύσεις από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αφού άνοιξαν από την Τουρκία και οι πρόσφυγες άρχισαν να μετακινούνται προς την Ελλάδα. Ο Ερντογάν κλιμακώνει την πολιτική εκβιασμού για να εκμαιεύσει υποχωρήσεις.» 

Σε άλλη ανάρτησή του, ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρει: «Η ροή προσφύγων προς την Ελλάδα συντονίζεται από την ΜΙΤ, την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, με την πρώτη ώθηση να γίνεται σκόπιμα από τα κέντρα κράτησης προσφύγων. Επιβίβασαν ανθρώπους σε λεωφορεία στο μέσο της νύχτας και μεταφέρθηκαν σε συνοριακές περιοχές».

Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε σχετική φωτογραφία, γράφοντας πως «αυτή είναι από το Αϊδίνι (Aydin), στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας». 

Οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου, που είναι Διευθυντής του «Nordic Research & Monitoring Network», επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες προσφύγων που μετέδωσε η ανταποκρίτριά μας από την Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, πως ενημερώθηκαν πως θα φύγουν για Ελλάδα και Βουλγαρία.

Το «SigmaLive» δημοσίευσε στην διάρκεια της ημέρας φωτογραφίες από μετανάστες και πρόσφυγες να βγάζουν χαρούμενοι selfies στις τουρκικές ακτές, καθώς και βίντεο που τους δείχνει να διασχίζουν τα χερσαία σύνορα στον Έβρο.

Αναμένεται περαιτέρω όξυνση του ήδη γιγάντιου προβλήματος του μεταναστευτικού/προσφυγικού και στην Κύπρο. Πρόσφατα, η «Σημερινή» ανέδειξε πως οι αριθμοί των μεταναστών έχουν αυξηθεί δραματικά και εξέτασε το τρίγωνο Τουρκίας – λαθρομετανάστευσης – ΜΚΟ

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε ανοιχτά για διοχέτευση μεταναστών μέσα από τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη, με σκοπό την δημογραφική υπερχείλιση των ελεύθερων περιοχών, πράγμα για το οποίο είναι ενήμερες όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου.

Χθες, σε δηλώσεις του στο «Σίγμα» ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου ανέφερε πως τα νησιά του Αιγαίου «είναι μια αγκαλιά με την Τουρκία» και πως εγείρεται ζήτημα υψίστης εθνικής ασφάλειας. Πρόσθεσε πως «αυτή την στιγμή στην Χίο είναι περισσότεροι από 8 χιλιάδες, στην Μυτιλήνη είναι περισσότεροι από 28 χιλιάδες, και στην Σάμο είναι περίπου το 45% του πληθυσμού.»

Η συζήτηση για το μεταναστευτικό αναζωπυρώθηκε πρόσφατα στην Κύπρο όταν σημαίνον στέλεχος της κυπριακής μη-κυβερνητικής οργάνωσης ΚΙΣΑ κατηγόρησε δημοσιογράφο ως «φασίστα» διότι χαρακτήρισε την διοχέτευση μεταναστών μέσω κατεχομένων ως «Τρίτο Αττίλα», προσθέτοντας ότι αυτός «ενδεχομένως να μας γλυτώσει από την άρια σας φυλή!». 

 

sigmalive

Back to top button