breaking newsΔιεθνή

Σύμβουλος Ερντογάν: ”ΗΠΑ και Ρωσία ετοιμάζουν το νέο Κουρδιστάν”

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν και πάλι ο γνωστός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ι.Καραγκιούλ για το ζήτημα της δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν από ΗΠΑ-Ρωσία

“Το σχέδιο του τρομοκρατικού διαδρόμου (έτσι ονομάζουν το Κουρδιστάν οι Τούρκοι) δεν τελείωσε. Ο χάρτης που χαράχθηκε από τα ιρανικά σύνορα προς το Hatay, τον κόλπο της Αλεξανδρέττας έως την Ανατολική Μεσόγειο δεν απομακρύνθηκε από το τραπέζι”, τονίζει ο ίδιος.

“Η ανατολική και δυτική πύλη είναι κλειστή. Αλλά δεν τελειώνει εδώ τίποτα. Η Τουρκία, η οποία δέχεται εδώ και καιρό μια πολυεθνική επίθεση, αναγκάστηκε να απαντήσει με την επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου, δίνοντας μια πολύ σοφή απάντηση.

Η στρατιωτική επιχείρηση μας στην Αφρίν, απέκλεισε τη δυτική πύλη του αμερικανικού σχεδίου. Τότε το σχέδιο Δύσης και Ανατολής επικεντρώθηκε στο Ιντλίμπ και δημιούργησε ένα νοτιότερο σημείο στήριξης στα νότια. Με την στρατιωτική επιχείρηση μας στο Βόρειο Ιράκ έκλεισε και η Ανατολική Πύλη.

Στη συνέχεια άνοιξε ένας χώρος για διεθνείς προτάσεις λύσης και δόθηκε μια ευκαιρία για όλους. Το ζήτημα της κοινής περιπολίας με τη Ρωσία είναι μόνο ένα από αυτά τα ζητήματα.

Ξαφνικά όμως αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα με την Ιντλίμπ, συγκεκριμένα στην Αλ Μπαμπ, όπου δεχθήκαμε επιθέσεις από τη Ρωσία, ενώ οι προτεραιότητες και οι ευαισθησίες της Τουρκίας φαίνεται να έχουν υποτιμηθεί.

Η Ρωσία προσπαθεί τώρα να κάνει τους ίδιους ελιγμούς, με αυτούς που έκαναν πριν οι ΗΠΑ με το ΡΚΚ για να κερδίσουν χρόνο στις προετοιμασίες τους για το σχέδιο δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν.

Ο πρόεδρος Ερντογάν απαντώντας στις ερωτήσεις μας μέσα στο αεροσκάφος κατά την επιστροφή του από την περιοδεία σε Αλγερία/Γκάμπια/Σενεγάλη είπε ότι: «Η Ρωσία δεν συμμορφώνεται με την συμφωνία της Αστάνα και του Σότσι». Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Η Τουρκία, ήξερε το σχέδιο για τον διάδρομο των Κούρδων (Ιράκ-Συρία και αργότερα Τουρκία) και εντόπισε το στόχο εξάπλωσης της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών.

Η Ανατολική Μεσόγειος εξερράγη αμέσως μετά την παρέμβαση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Το πρόβλημα μεταφέρθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και τώρα οδεύει προς τα νησιά του Αιγαίου.

Ένας συνασπισμός εμπόδιο στα σχέδια μας, άρχισε να διαμορφώνεται από την περιοχή του Χατάι έως την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία έχουν ήδη μετατραπεί σε πανίσχυρες αμερικανικές βάσεις.

Τα ελληνικά νησιά, θα γίνουν βάσεις πυραύλων των ΗΠΑ κάτι που θα αποκλείει το Αιγαίο και την Μεσόγειο στην Τουρκία, μαζί με όλες τις στρατιωτικές της συνεργασίες/ασφαλείας που κάναμε, όπως με τη Λιβύη για παράδειγμα.

Μετά από λίγο, τα Δαρδανέλια, η θάλασσα του Μαρμαρά και ο Βόσπορος θα αποτελέσουν αντικείμενο συζητήσεων από τις ίδιες πολυεθνικές δυνάμεις. Είναι σαφές πλέον ότι η Τουρκία, δέχεται την μεγαλύτερη επιχείρηση περικύκλωσης του 21ου αιώνα.

Η Τουρκία έχει αποστείλει δυνάμεις στη Λιβύη, αλλά στη μέση της Μεσογείου υλοποιείται μια παγκόσμια ναυτική φρουρά, με πρώτο και κύριο στόχο τα τουρκικά συμφέροντα. Η Λιβύη είναι η η πιο σημαντική βάση μας για να οικοδομήσουμε μια έσχατη γραμμή άμυνας για την Τουρκία.

Μετά από εκατό χρόνια, είμαστε και πάλι αντιμέτωποι με ένα μεγάλο εμπόδιο από τις ίδιες δυνάμεις όπως και τότε (1919). Αλλά αυτή τη φορά, είμαστε σε περίοδο ανόδου και όχι κατάρρευσης”, τονίζει ο ίδιος περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο ομολογουμένως, το μελλοντικό τέλος της Τουρκίας, τουλάχιστον όπως την γνωρίζουμε σήμερα, ότι και να κάνει ο Εντογάν.

 

 

pentapostagma
Back to top button