breaking newsΔιεθνή

Συγκλονιστικό έγγραφο: Πώς οι ΗΠΑ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ τον ΠΟΛΕΜΟ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ στην ΕΥΡΩΠΗ

 

Μετάφραση blümlifee

 

• Σε κάτι που φαίνεται να είναι μια εξαιρετική εσωτερική διαρροή από το think tank RAND Corporation, γνωστό μεταξύ άλλων ότι ήταν πίσω από την αμερικανική στρατηγική για την εξωτερική και αμυντική πολιτική κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, δίνεται μια λεπτομερής περιγραφή του πώς έχει η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη σχεδιάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

• Το έγγραφο, που χρονολογείται από τον Ιανουάριο, αναγνωρίζει ότι η επιθετική εξωτερική πολιτική που ακολουθούσε η Ουκρανία πριν από τη σύγκρουση θα ωθούσε τη Ρωσία να αναγκαστεί να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της χώρας. Ο πραγματικός σκοπός του, υποστηρίζει, ήταν να πιέσει την Ευρώπη να υιοθετήσει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κυρώσεις που είχαν ήδη προετοιμαστεί.

• Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, δηλώνει, «ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ» ως αποτέλεσμα αυτού, και οι συντάκτες της χαίρονται για το γεγονός ότι, μεταξύ άλλων, πόροι ύψους έως και 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ρέουν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι καλά μορφωμένοι νέοι στην Ευρώπη θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.

• Ο βασικός ΣΤΟΧΟΣ που περιγράφεται στο έγγραφο είναι να ΔΙΧΑΣΕΙ την ΕΥΡΩΠΗ – ειδικά τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ και τη ΡΩΣΙΑ – και να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.

(φωτό: Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock, σε συνάντηση τον Μάιο με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.)

Ως το πρώτο μέσο ενημέρωσης
(https://nyadagbladet.se/utrikes/chockerande-dokumentet-sa-planerade-usa-kriget-och-energikrisen-i-europa/) σε πωλήσεις στην Ευρώπη, η Nya Dagbladet μπορεί να δημοσιεύσει αυτά που φαίνεται να είναι απόρρητα σχέδια των ΗΠΑ να συντρίψουν την ευρωπαϊκή οικονομία μέσω ενός πολέμου στην Ουκρανία και μιας προκληθείσας ενεργειακής κρίσης.

Η δεξαμενή σκέψης της RAND CORPORATION, η οποία έχει τεράστιο εργατικό δυναμικό 1.850 υπαλλήλων και προϋπολογισμό 350 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει επίσημο στόχο «τη βελτίωση των πολιτικών και της λήψης αποφάσεων μέσω έρευνας και ανάλυσης». ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ κατά κύριο λόγο με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι διαβόητο ότι είχε ΕΠΙΡΡΟΗ στην ανάπτυξη στρατιωτικών και άλλων στρατηγικών κατά τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ του ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Ένα έγγραφο που υπογράφηκε από την RAND Corporation, υπό τον τίτλο «ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΗΟΣ», υποδηλώνει ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» για εισροή πόρων από το εξωτερικό για τη διατήρηση της συνολικής αμερικανικής οικονομίας, αλλά «ειδικά του τραπεζικού συστήματος».

« Μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες που δεσμεύονται από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μπορούν να μας τις παρέχουν χωρίς σημαντικό στρατιωτικό και πολιτικό κόστος για εμάς ».

Σύμφωνα με τη RAND, το ΚΥΡΙΟ ΕΜΠΟΔΙΟ σε αυτή τη φιλοδοξία είναι η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι το BREXIT έχει δώσει στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και έχει ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ τις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.

Ένας BΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ που διαποτίζει αυτήν την κυνική στρατηγική είναι, ειδικότερα, η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και ΡΩΣΙΑΣ, καθώς και της ΓΑΛΛΙΑΣ, η οποία θεωρείται η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

« Αν εφαρμοστεί, αυτό το σενάριο θα μετατρέψει τελικά την Ευρώπη σε όχι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό ανταγωνιστή των Ηνωμένων Πολιτειών », δηλώνει.

Ο μόνος τρόπος: «ΣΥΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ».
Προκειμένου να συντριβεί αυτή η πολιτική απειλή, παρουσιάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο, που επικεντρώνεται κυρίως στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

« Η διακοπή των ρωσικών παραδόσεων θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συστηματική κρίση που θα ήταν καταστροφική για τη γερμανική οικονομία και έμμεσα για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά », αναφέρει και πιστεύει ότι το ΚΛΕΙΔΙ είναι να ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ τις ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.

« Ο μόνος δυνατός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η Γερμανία θα απορρίψει τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες είναι να προσελκύσει και τις δύο πλευρές στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία. Οι συνεχιζόμενες ενέργειές μας σε αυτή τη χώρα θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε στρατιωτική απάντηση από τη Ρωσία.

Η Ρωσία σαφώς δεν πρόκειται να αφήσει στην πίεση του ουκρανικού στρατού την πίεση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ χωρίς στρατιωτική απάντηση. Αυτό θα επέτρεπε να παρουσιαστεί η Ρωσία ως το επιθετικό μέρος και στη συνέχεια να εφαρμοστεί ολόκληρο το πακέτο κυρώσεων, το οποίο έχει ήδη καταρτιστεί ».

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ «ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ»

Τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ στην Ευρώπη ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

« Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να πέσει η ΓΕΡΜΑΝΙΑ σε αυτή την ΠΑΓΙΔΑ είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΡΟΛΟΣ των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και των ΕΥΡΩΠΑΐΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ. Το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι ένα ΑΚΡΩΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ, αν όχι ΦΑΝΑΤΙΚΟ, κίνημα, που τους κάνει πολύ εύκολο να αγνοήσουν τα οικονομικά επιχειρήματα », γράφει, επικαλούμενο την σημερινή υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, και τον υπουργό κλίματος, Robert Habeck. , ως παραδείγματα αυτού του τύπου πολιτικών.

« Τα προσωπικά χαρακτηριστικά και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ καθιστούν δυνατό να υποθέσουμε ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ. Ως εκ τούτου, θα είμαι αποτελεσματικός ώστε να σχηματίσω γρήγορα μια εικόνα στα μέσα ενημέρωσης του επιθετικού πολέμου του Πούτιν –και να κάνω τους Πράσινους ένθερμους και σκληρούς υποστηρικτές των κυρώσεων– ένα «κόμμα πολέμου». Αυτό θα καταστήσει δυνατή την επιβολή των κυρώσεων χωρίς κανένα εμπόδιο ».

Η Baerbock είναι, δηλ., πολύ γνωστή για τη δήλωση ότι θα συνεχίσει την αναστολή του ρωσικού φυσικού αερίου ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα – ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι της για το θέμα και τις συνέπειες για τον γερμανικό πληθυσμό.

– Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας, και αυτό σημαίνει ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν, επίσης τον χειμώνα – ακόμα κι αν γίνει πολύ σκληρό για τους πολιτικούς , είπε σε μια διάσκεψη στην Πράγα πρόσφατα.

(φωτό: Οι πολιτικοί του Κόμματος των Πρασίνων, Annalena Baerbock (αριστερά) και Robert Habeck (δεξιά) περιγράφονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ευγνώμονες για τη χειραγώγησή τους για να εκτελέσουν θελήματα για τις Ηνωμένες Πολιτείες – ιδιαίτερα τον στόχο της καταστροφής της γερμανικής οικονομίας. (Φωτογραφία: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0) )

“ΙΔΑΝΙΚΑ – ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗ των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ”

Οι ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ Η ΖΗΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

« Μια μείωση του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού – ιδανικά, η πλήρης παύση τέτοιων προμηθειών – θα οδηγούσε σε καταστροφικά αποτελέσματα για τη γερμανική βιομηχανία. Η ανάγκη εκτροπής σημαντικών ποσοτήτων ρωσικού φυσικού αερίου για χειμερινή θέρμανση θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ελλείψεις. Τα ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ θα προκαλούσαν ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ και ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΣΠΑΣΗ των ΑΛΥΣΙΔΩΝ LOGISTICS και, τελικά, το φαινόμενο ντόμινο ».

Τελικά, μια ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ στην ΕΥΡΩΠΗ θεωρείται και ΠΙΘΑΝΗ και ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ.

« Όχι μόνο θα επιφέρει ένα καταστροφικό πλήγμα στη γερμανική οικονομία, αλλά ολόκληρη η οικονομία ολόκληρης της οικονομίας της ΕΕ αναπόφευκτα θα καταρρεύσει. ”

Επισημαίνει επίσης ότι τα οφέλη των εταιρειών που εδρεύουν στις ΗΠΑ που έχουν λιγότερο ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά, τα υλικοτεχνικά πλεονεκτήματα και η εκροή κεφαλαίων από την Ευρώπη, θα σήμαιναν ότι θα μπορούσαν να ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ κατά περίπου 7 -9 ΤΡΙΣεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, τονίζει επίσης τη σημαντική ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΛΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Η RAND αρνείται ότι από εκείνη προέρχεται η αναφορά

Η RAND Corporation εξέδωσε δελτίο τύπου την Τετάρτη, αρνούμενη ότι η αναφορά προέρχεται από αυτούς. Δεν γίνονται σχόλια σχετικά με το ποια μέρη της αναφοράς είναι ψευδή ή ακριβή, εκτός από το να γράφουν απλώς ότι το περιεχόμενο είναι «παράξενο» και ότι το έγγραφο είναι «ψεύτικο»».

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

attikanea

Back to top button