breaking newsΔιεθνή

Μπέρμποκ: Αν δεν αντιμετωπίσουμε τον τρόμο της Χαμάς, δεν υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια

Η Αναλένα Μπέρμποκ επανέλαβε ακόμη ότι το Ισραήλ έχει «όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και το καθήκον» να προστατεύσει τους πολίτες του

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε τον τρόμο της Χαμάς, δεν υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει «δικαίωμα, αλλά και καθήκον», να προστατεύει τους πολίτες του. Παραδέχτηκε επίσης ότι το Βερολίνο έχει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των Γερμανών ομήρων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βασίζεται στις επαφές χωρών όπως το Κατάρ, η Αίγυπτος και η Τουρκία για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, ανέφερε η κυρία Μπέρμποκ, σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Ειδικά το Κατάρ και η Τουρκία, τόνισε, «έχουν διαύλους επικοινωνίας με τη Χαμάς» και για αυτό το Βερολίνο τους απηύθυνε, όπως είπε, «εντονότατη» έκκληση «να ενεργοποιήσουν αυτούς τους διαύλους τώρα».

Σε αντίθεση με προηγούμενες απαγωγές ισραηλινών στρατιωτών, η μοίρα αυτών των ομήρων θα πρέπει να εξεταστεί από ειδική οπτική γωνία, επειδή η Χαμάς, «ως τρομοκρατική οργάνωση, έχει αντιγράψει πάρα πολύ τις μεθόδους του “Ισλαμικού Κράτους”», εξήγησε η υπουργός. Το γεγονός ότι μεταξύ των ομήρων υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά δεν είναι τυχαίο, συνέχισε, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατο ομήρων που ανακοίνωσε χθες η Χαμάς.

Η Αναλένα Μπέρμποκ επανέλαβε ακόμη ότι το Ισραήλ έχει «όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και το καθήκον» να προστατεύσει τους πολίτες του. «Ο πυρήνας της καταστροφής είναι ο τρόμος της Χαμάς. Για αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί αυτός ο τρόμος. Αν δεν τον καταπολεμήσουμε, δεν υπάρχει καμία ειρήνη και ασφάλεια», δήλωσε. Τόνισε επίσης ότι η ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας είναι πλέον κρίσιμης σημασίας, διότι «είναι το δόλιο παιχνίδι των τρομοκρατών να κρύβονται πίσω από αμάχους στη Γάζα και να αυξάνουν έτσι τα δεινά του παλαιστινιακού πληθυσμού. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το δίλημμα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πετύχει αυτό το ύπουλο παιχνίδι».

PrimeNews.

Back to top button