breaking newsΔιεθνή

Το Ισραήλ χτύπησε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα

Στόχος ισραηλινής επίθεσης έγινε ελληνορθόδοξη εκκλησία – καταφύγιο Παλαιστινίων στην Γάζα

Δύο νεκροί μετά από «ισραηλινή αεροπορική επιδρομή» σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα.

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί σε μια ελληνορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο της πόλης της Γάζας έγιναν στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Είναι η Μονή Αγίου Πορφυρίου;

Υπάρχουν πληροφορίες – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί – ότι μπορεί να πρόκειται για την ιστορική Μονή Αγίου Πορφυρίου, στην οποία έχουν βρει καταφύγιο, πέρα από Παλαιστίνιους αμάχους, περίπου δύο χιλιάδες χριστιανοί.

Τόσο το Πατριαρχείο όσο και η ελληνική κυβέρνηση έχουν στραμμένη την προσοχή τους εκεί, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τον είχε διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά, για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Βίντεο ενισχύει τους φόβους για χτύπημα στη Μονή

Ένα βίντεο που ανάρτησε το Middle East Eye, στη ζωντανή του μετάδοση για τον πόλεμο, ενισχύει τους φόβους ότι η αεροπορική επιδρομή έπληξε την Μονή Αγίου Πορφυρίου, στην οποία κρύβονται χιλιάδες άνθρωποι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι.

Στο βίντεο φαίνεται ένας χριστιανός Παλαιστίνιος, ο οποίος ζητά βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα και μιλά για ισραηλινή επίθεση στη Μονή Αγίου Πορφυρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα – όπως υποστηρίζει – «πολυάριθμες απώλειες και τραυματισμούς στην παλαιστινιακή χριστιανική κοινότητα».

Η μαρτυρία στο MEGA

Την Τετάρτη, το Live News επικοινώνησε με κάτοικο της Γάζας, ο οποίος περιέγραψε τον πανικό που βίωσε το βράδυ της Τρίτης, όταν το Ισραήλ – όπως καταγγέλλεται, παρότι το Τελ Αβίβ το αρνείται – βομβάρδισε το νοσοκομείο Al-Ahri, οδηγώντας στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

Παράλληλα, εξήγησε πού έχει βρει καταφύγιο αυτές τις στιγμές ο άμαχος πληθυσμός της περιοχής, μιλώντας στο MEGA.

Πρόκειται για δύο μοναστήρια, ένα εκ των οποίων είναι η ιστορική Μονή του Αγίου Πορφυρίου, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο το οποίο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς.

– Κάτοικος: Έχω φύγει από το σπίτι μου και έχω πάει στο μοναστήρι εδώ. Περίπου 900 χριστιανοί έχουν έρθει εδώ. Και στο άλλο περίπου 500 άτομα.

– Δημοσιογράφος: Δηλαδή συνολικά πόσοι χριστιανοί είναι στα δύο μοναστήρια;

– Κάτοικος: Είναι περίπου 1500- 2000. Τα μοναστήρια βρίσκονται γύρω από το νοσοκομείο. Είναι κοντά, είναι περίπου 100 μέτρα, 200 μέτρα.

– Δημοσιογράφος: Ο βομβαρδισμός που έγινε χθες το βράδυ, τον ακούσατε; Τι επικράτησε;

– Κάτοικος: Πανικός, πανικός! Αυτά που γίνονται στην Γάζα είναι μακελειό! Ήταν περίπου στο νοσοκομείο, έχουν καταφύγει εκεί περίπου 4000 άτομα και αυτοί έριξαν έναν πύραυλο και δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι σκοτώθηκαν. Έγιναν σαν σεισμός όταν χτύπησαν. Ήμουν στο μοναστήρι.

PrimeNews.

Back to top button