breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τεράστιες οι καταστροφές στην Σαρωνίδα λέει ο δήμαρχος – Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο από την πύρινη λαίλαπα

Τεράστιες οι καταστροφές στην Σαρωνίδα λέει ο δήμαρχος – Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο από την πύρινη λαίλαπα

«Αυτή τη στιγμή ελέγχεται η φωτιά από εδώ. Πολύ μικρές εστίες είναι προς τα ανατολικά, στην περιοχή της Αναβύσσου και πάνω στο Πάνειο Όρος. Δεν έχουμε φωτιά αλλά είναι τεράστια η καταστροφή που έχει γίνει», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον δήμο.

«Όλος ο δήμος Σαρωνικού από άκρη προς άκρη έχει καεί»
«Όλος ο δήμος Σαρωνικού από άκρη προς άκρη έχει καεί. Ξεκίνησε η φωτιά από τον Κουβαρά χτες το μεσημέρι. Στο Πάνειο όρος, στους πρόποδες στα Καλύβια, σε παραθαλάσσιες περιοχές, προς το Λαγονήσι, Σαρωνίδα, μετά ανέβηκε το βουνό της Σαρωνίδας. Έκαψε αρκετό κομμάτι μέσα στην κατοικημένη περιοχή, στο Πανόραμα της Σαρωνίδας, κατευθύνθηκε προς Ανάβυσσο και προς Κερατέα αργά το βράδυ μαζεύτηκε περίπου στη 01:00-02:00. Τώρα δεν έχουμε σε όλη την περιοχή κάποια εστία».

Χωρίς ρεύμα και νερό η περιοχή

Την ίδια στιγμή, ο Πέτρος Φιλίππου σημείωσε ότι «Πολλές περιοχές είναι χωρίς ηλεκτροδότηση, έχουν καεί οι κολώνες και επειδή δεν έχουμε ηλεκτροδότηση, δεν έχουμε και νερό. Έχω δει αρκετά καμένα σπίτια αλλά δεν έχω εκτίμηση». Στο μεταξύ, ο πρώην δήμαρχος προτρέπει τους κατοίκους που έφυγαν χτες να μην επιστρέψουν εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος «γιατί υπάρχει κάπνα, που προκαλεί προβλήματα στην Υγεία».

Back to top button