breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στάθnς Κεσσαvιώτnς: Έxoυμε έκρnξn θαvάτων σε άvδρες 40-55 ετώv…

 “Τα τελευταία δύο χρόνια, μιλώντας και με συναδέλφους, βλέπουμε μία έκρηξη θανατων σε νέες ηλικίες 40-55, κυρίως άνδρες”, αποκάλυψε το πρωί στον Focus fm 103,6 και το Στέφανο Δαμιανίδη , ο κος Στάθης Κεσσανιώτης, ιδιοκτήτης 8 γραφείων τελετών, που δραστηριοποιείται στο χώρο τα τελευταία 15 χρόνια.

“Αυτά τα στοιχεία, δεν τα λέω εγώ, σε όποιο ληξιαρχείο, ανατολικής ή δυτικής Θεσσαλονίκης εάν απευθυνθεί κάποιος, θα διαπιστώσει αυτή την έκρηξη.  Στις νεκροψίες-νεκροτομές, όλες έχουν το ίδιο πόρισμα “Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου”. Κάτι από όσα έχουμε κάνει, που δε χρειάζεται να το κατονομάσω, μπορεί ο καθένας να καταλάβει, ήταν λάθος η συνταγή και γι αυτό οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση”, συμπλήρωσε.

“Ότι είχαμε μέσα μας και κοιμόταν αρχίσαμε να το ξυπνάμε, εγώ αυτό βλέπω. Οι ίδιες οι οικογένειες μου τα λένε. Μιλούν για το ιστορικό , οτι υπήρχε κάτι και το σταμάτησαν και στη συνέχεια εμφανίστηκε πάλι, με πιο γοργούς ρυθμούς”.

Αναφορικά με τη δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι επαγγελματίες γραφείων τελετών, την περίοδο της πανδημίας ο κος Κεσσανιώτης τόνισε:

“Το πρώτο διάστημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, δεν υπήρχαν τα εργαλεία, όπως π.χ τα φέρετρα με γυαλί. Πολλοί άνθρωποι δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν όπως πρέπει τους δικούς τους. Προς το τέλος αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε γυάλινα φέρετρα, πάντα σφραγισμένα για θέματα ασφαλείας. Αυτό βέβαια ήταν για τους προνομιούχους, όλοι οι υπόλοιποι ήταν πολύ δυσαρεστημένοι”.

πηγη

Back to top button