breaking newsΔιεθνή

Κέιτ Μίντλετον: Τα τρία χειρότερα ενδεχόμενα για την υγεία της

 

Στις 17 Ιανουαρίου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου. Σύμφωνα ε τις πληροφορίες μάλιστα αναμένεται να μείνει στο νοσοκομείο για περίπου δύο εβδομάδες ενώ θα μείνει μακριά από τα καθήκοντά της έως το Πάσχα.

Από εκείνη τη στιγμή, όργιο φημών έχει ξεσπάσει στη Βρετανία αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η πριγκίπισσα της Ουαλίας, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ύστερα από προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

«Οι γνώμες διίστανται αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, καρκίνοι που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου σχετικά με τη «μυστηριώδη ασθένεια που θα κρατήσει ως το Πάσχα την πριγκίπισσα της Ουαλίας σε ανάρρωση αφού προηγηθεί νοσηλεία 10 -14 ημερών. Η κυρία Σονίδου, επεσήμανε την εξωστρέφεια των ανακτόρων που μέσα σε δύο ώρες ανακοίνωσαν τόσο τα ανησυχυτικά νέα για την Κέιτ Μίντλετον, όσο και την «υπερτροφία του προστάτη» για την οποία θα υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας ο Βασιλιάς Κάρολος.

«Για την Κέιτ, που φαινομενικά τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που ανέβασαν τα Χριστούγεννα ήταν υγιής, θα έπρεπε για κάποιον που την παρατηρεί να ανησυχήσει ότι είναι αρκετά αδύνατη», είπε η Κική Σονίδου. Επεσήμανε παράλληλα ότι η όποια άλλη δημοσίευση για την κατάσταση της υγείας της, «δεν βοηθάει ούτε την ίδια ούτε τα παιδιά τους, γιατί πρέπει να αποτραπούν ακραίες αντιδράσεις από τον κόσμο που θα υπάρξουν σίγουρα, αν μαθευτεί κάτι αρνητικό».

«Δε θέλω να είμαστε τώρα όλοι αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα. Σε αυτές τις τρεις πιθανές διαγνώσεις κινούμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι πρόκειται για κακοήθεια. Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται.

«Δεν είναι μια επέμβαση ρουτίνας όταν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά εξειδικευμένο σε καρκίνους. Εκεί έχουν νοσηλευτεί και μέλη της βασιλικής οικογένειας στο παρελθόν και πολλοί επώνυμοι. Έχει μια εξειδικευμένη ομάδα σε λαπαροσκοπική χειρουργική που είναι πολύ καλή σε δύσκολες περιπτώσεις και περίεργα ιατρικά περιστατικά. Όταν μια νέα γυναίκα φαινομενικά υγιής, θα μείνει στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρόνοι νοσηλείας είναι πάρα πολύ μικροί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφεύγουμε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Απλώς η επιλογή τους ήταν να μην βγουν πολλά προς την δημοσιότητα», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις», η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου .

Τι λέει διευθυντής νοσοκομείου για την υγεία της Κέιτ

Γιατί λοιπόν μια γυναίκα στα 42 της χρόνια να παραμένει τόσο καιρό στο νοσοκομείο; «Η πιο πιθανή εξήγηση είναι να υποβλήθηκε σε επέμβαση στο έντερο ή τα γεννητικά όργανα», επισημαίνει στην Bild ο καθηγητής, Δρ. Στέφαν Κλούγκε, κλινικός διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hamburg-Eppendorf (UKE).

«Τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στη Γερμανία, αυτές οι επεμβάσεις είναι οι πιο συνηθισμένες όταν πρόκειται για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα», επισημαίνει και προσθέτει: «Υπάρχει μια μακρά σειρά φλεγμονωδών νόσων που θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτό. Θεωρητικά, η ουροδόχος κύστη μπορεί επίσης να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα ή πυελονεφρίτιδα».

Ωστόσο, μια τόσο παρατεταμένη νοσηλεία, έως και 14 ημέρες, είναι ασυνήθιστη, διευκρινίζει ο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής Στέφαν Κλούγκε και προσθέτει: «Αυτό υποδηλώνει μια σοβαρή ασθένεια ή μια περίπλοκη μετεχγειρητική πορεία».

Η μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής σχετίζεται και με ψυχικές διαταραχές

Παρεμπιπτόντως, οι ασθενείς με ψυχικές διαταραχές παραμένουν περισσότερες ημέρες στο νοσοκομείο, προσθέτει. Στην περίπτωση μιας διαταραχής (όπως για παράδειγμα μανιοκατάθλιψη), οι πάσχοντες παραμένουν στην κλινική για 35,9 ημέρες, κατά μέσο όρο.

Αντιθέτως, σε περίπτωση εγκεφαλικού ή εγκεφαλικής αιμορραγίας, ο μέσος όρος νοσηλείας είναι είναι 16,3 ημέρες, ενώ για παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και ρευματισμούς είναι 10, 7 ημέρες. Σε ότι αφορά την κοιλιακή χώρα, κυρίως ασθένειες του πεπτικού συστήματος – δηλαδή ήπαρ, χοληδόχος κύστη, έντερο κ.λπ.- οι ασθενείς συνήθως αντιμετωπίζονται ως εσωτερικοί πάσχοντες και νοσηλεύονται σχεδόν επί πέντε ημέρες.

Μετά από μία υστερεκτομή, δηλαδή χειρουργική αφαίρεση μήτρας, οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε περίπτωση κακοήθειας, όπως για παράδειγμα με τον καρκίνο των ωοθηκών: οι ασθενείς επιτρέπεται να επιστρέψουν στο σπίτι τους ύστερα από δέκα έως 14 ημέρες. Ωστόσο, η βρετανική βασιλική οικογένεια έσπευσε να αποκλείσει ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας και μητέρα τριών παιδιών πάσχει από καρκίνο.

PrimeNews.

Back to top button