breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κορωνοϊός-«Σωτηρία»: Δραματική περιγραφή γιατρού – Είμαστε διαλυμένοι, κάνουμε το σταυρό μας να μη γίνουμε Λομβαρδία

 

Τον δραματικό και σπουδαίο αγώνα που δίνουν όλοι οι υγειονομικοί οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομειο «Σωτηρία» αλλά και συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία περιγράφει μιλώντας στο rproject.gr, η γιατρός Μερόπη Μανταίου.

 

Η γιατρός κάνει λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες και μέτρα προστασίας καθώς και τραγικές συνθήκες στο νοσοκομείο, κάτι το οποίο δεν παίρνει την δημοσιότητα που θα έπρεπε.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 31 έξω από τις Μονάδες σε κρεβάτια αρνητικής πίεσης αλλά και σε κανονικά κρεβάτια και 17 διασωληνωμένοι στις δύο Μονάδες που έχει το νοσοκομείο. Το πρόγραμμα είναι να γίνει όλο το νοσοκομείο για κορωνοϊό. Να πάψουνε δηλαδή να βλέπουν τα υπόλοιπα πνευμονολογικά, ήδη οι παθολόγοι δεν εφημερεύουνε, οι καρδιολόγοι δεν εφημερεύουνε και το πλάνο είναι να μετατρέψουνε όλες τις κλίνες σε κλίνες κορωνοϊού. Αυτό θα γίνει και στο Αττικό, αυτό είναι και το πλάνο. Όμως σε όλα αυτά είμαστε αθωράκιστοι! Αυτά που λένε για προσλήψεις δεν είναι αλήθεια. Έχουνε γίνει τέσσερις προσλήψεις γιατρών οι οποίες ήταν προγραμματισμένες», σχολιάζει αρχικά.

Σε ότι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ, η Μερόπη Μανταίου αναφέρει ότι υπάρχουν και εκεί τρομερές ελλείψεις.

«Νέοι γιατροί, τουλάχιστον στους πνευμονολόγους, δεν υπάρχουν, γιατί μεταναστεύουν όλοι, φεύγουν ολόκληρα έτη της ιατρικής στο εξωτερικό. Εμείς, δηλαδή, στη δική μας κλινική, έχουμε έναν πνευμονολόγο και δύο παθολόγους και τρεις νεαρούς ειδικευόμενους γιατρούς. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εξηντάρηδες και παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλες τις κλινικές. Το ΕΣΥ έχει γεράσει, δεν έχει αντικατασταθεί. Μπαλώνουνε απλώς τρύπες», σημειώνει.

Σε ότι αφορά τα μέτρα πρόληψης για το υγειονομικό προσωπικό, η γιατρός του «Σωτηρία» αναφέρει ότι οι μάσκες που τους δίνονταν μέχρι και την Παρασκευή δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με εκείνες που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Το υπάρχον προσωπικό είναι διαλυμένο! Δεν είναι μόνο οι γιατροί που είναι γερασμένοι, είναι και οι νοσηλευτές το ίδιο. Είμαστε ακόμη στην αρχή και προφανώς όλοι κάνουν το σταυρό τους να μη γίνουμε εδώ πέρα Λομβαρδία. Γιατί και στη Λομβαρδία δεν έγινε τυχαία αυτό που έγινε. Για να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση, από το 2010 μέχρι τώρα έχουν χάσει εβδομήντα χιλιάδες κρεβάτια. Τα έχει κλείσει η Λέγκα του Βορρά. Τα έχει κλείσει ο φιλελευθερισμός. Έτσι έφτασαν οι Ιταλοί σε αυτή την κατάσταση και παρακαλάμε να μη γίνουμε Ιταλοί», συμπληρώνει κρούωντας για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου η Μερόπη Μανταίου.

«Δεν είμαστε ήρωες, δε θέλουμε παλαμάκια. Είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε να αμοιβόμαστε αξιοπρεπώς. Τίποτα άλλο», καταλήγει.

 

 

topontiki

Back to top button