Διεθνή

Η Τουρκία μετά τη Λιβύη και το Ναγκόρνο στέλνει Σύρους τζιχαντιστές και στην Υεμένη.

Η Τουρκία ξεκίνησε την Κυριακή τη μεταφορά μαχητών από τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μάχη εναντίον της Υεμένης, ανέφερε η Υπηρεσία Τύπου της Υεμένης, επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.Δηλ. η Τουρκία διεθνής διαμετακομιστής τρομοκρατών. Μετέφερε Σύρους τζιχαντιστές σε Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ και τώρα Υεμένη.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη μετέφεραν μισθοφόρους των τρομοκρατικών οργανώσεων Αλ Κάιντα και ISIS από τα κατεχόμενα συριακά εδάφη στην πρωτεύουσα του Κατάρ της Ντόχα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταφορά τους στην πόλη Μαϊμμπ της Υεμένης, πέρα ​​από την έρημο της Empty Quarter.

Πολλοί μισθοφόροι πιστοί στην Άγκυρα θα μεταφερθούν από τα εδάφη της Συρίας μέσω τουρκικών και Σαουδαραβικών αερολιμένων, πρόσθεσαν οι πηγές.

Αυτό επέρχεται λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία αρκετών τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια τουρκο-Σαουδαραβική συνενόηση σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της Υεμένης.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι ηγέτες των τακφιριστικών οργανώσεων στη Συρία έχουν δημοσιεύσει βίντεο που ανακοινώνουν ότι στέλνουν μισθοφόρους στρατολογημένους για να πολεμήσουν στην Υεμένη με αντάλλαγμα 4.000 δολάρια ανά μαχητή.

H εξέλιξη αυτό προδίδει αυτό που η ελληνική πλευρά θέλει ν’αποσιωπήσει επιμελώς δηλαδή την προσέγγιση Τουρκίας Αιγύπτου. Η πιο ενεργή συμμετοχή της Τουρκίας στην Υεμένη στο πλευρό της Σ Αραβίας και στη συμμαχία της που πρωτοστάτησε η Αίγυπτος σηματοδοτεί την εξέλιξη αυτή.Η Τουρκία υποστηρίζει και με drones τη συμμαχία Ριάντ Καίρου κατά των Χούτι.

dimpenews.com

Back to top button