breaking newsΕλλάδα

”Κάζο” για τον Ερντογάν στον Έβρο: Στα χέρια Ελλήνων αστυνομικών Τουρκικές κάμερες καταγραφής στα σύνορα

Η Αθήνα έχει δείξει αποφασιστικότητα στα σύνορα και ο σχεδιασμός προχωράει κανονικά.

”Kάζο” για την Άγκυρα

Στα χέρια των ελληνικών αστυνομικών αρχών, έπεσε μια κάμερα καταγραφής των Τούρκων, μία από τις πολλές που έχουν τοποθετηθεί… καμουφλαρισμένες από την τουρκική πλευρά των συνόρων, προκειμένου να καταγράφουν τα πάντα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά μήκος όλης της συνοριογραμμής οι Τούρκοι της Στρατοφυλακής αλλά και του στρατού έχουν τοποθετήσει πολλές παρόμοιες κάμερες εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα που προσπαθούν να “σπρώξουν” στο ελληνικό έδαφος χιλιάδες λαθρομετανάστες, προσέθεσαν και άλλες, αναφέρει το evrosnews.gr 

Με στόχο να παρακολουθούν τις κινήσεις και την παρουσία των ελληνικών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων και ανάλογα να κατευθύνουν τους λαθρομετανάστες σε σημεία που δεν φυλάσσονται προσωρινά και θα μπορούσαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Άγνωστο όμως με ποιον τρόπο, η συγκεκριμένα κάμερα έφτασε στα χέρια των ελληνικών αρχών και εξετάζεται από τις ειδικές υπηρεσίες, προκειμένου να βγουν τα όποια συμπεράσματα.

Δένδιας για Έβρο: Η χώρα είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο

«Σε κάθε περίπτωση η χώρα είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα/Σαββατοκύριακο» και επισημαίνει ότι «η ετοιμότητά μας που φάνηκε και στον Έβρο, λειτουργεί αναμφίβολα αποτρεπτικά».

Προσθέτει ότι η Τουρκία «επιχείρησε να μας θέσει προ τετελεσμένων και στον Έβρο, αλλά η αντίδρασή μας υπήρξε σθεναρή και ισχυρή». 

Ως προς την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο, τονίζει ότι είναι αποτέλεσμα της «ανερυθρίαστης προθυμίας της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει αθώους προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις και να αποκομίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη», με την ‘Αγκυρα να επιλέγει να χρησιμοποιήσει το χαρτί του Μεταναστευτικού θεωρώντας ότι είναι το μόνο ώστε να ασκήσει ικανή πίεση στην ΕΕ, αλλά και να το εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό της.

Εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση της ΕΕ στα ελληνικά αιτήματα σε πρώτη φάση και προσθέτει πως η χώρα έχει διαμηνύσει «προς όλες τις κατευθύνσεις στο ανώτατο επίπεδο ότι δεν νοείται η Ελλάδα να επωμιστεί μόνη το βάρος των συνεπειών επιλογών τρίτων». 

Ερωτηθείς, σχετικά, ο υπουργός Εξωτερικών είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ούτε η Αλβανία, ούτε η Βουλγαρία λειτουργούν σαν δούρειοι ίπποι» και προσθέτει ότι και οι δύο αυτές χώρες χρειάζονται τη φιλία και τη συνεργασία της Ελλάδας.

Ειδικά για την Αλβανία, σημειώνει ότι το πρόσφατο νομοσχέδιο για το περιουσιακό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζει ότι η Ελλάδα υλοποιεί μια θετικά ατζέντα για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με κύριο όχημα την ένταξη όλων των χωρών στην ΕΕ και επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας «με δεδομένο ότι θα συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

 

pentapostagma.

Related Articles