breaking newsΔιεθνή

Ερντογάν: ”Η Τουρκία απέδειξε ότι είναι μία από τις χώρες με την πιο προηγμένη δημοκρατική κουλτούρα στον κόσμο”

Με νέο μήνυμα στο Twitter ο Τούρκος Πρόεδρος και υποψήφιος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαρίστησε τους πολίτες για την συμμετοχή τους και τους κάλεσε να είναι σε εγρήγορση για την νίκη στο δεύτερο γύρο.

Επικεντρώνοντας στο εθνικό και πατριωτικό συναίσθημα, έβαλε στο στόχαστρο το ΡΚΚ και το κίνημα Γκιουλέν, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία χώρα με δημοκρατική κουλτούρα και κάλεσε όλους τους πολίτες να τον ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο ανεξάρτητα από πιο κόμμα έχουν στην καρδιά τους, για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα.

«Οι εκλογές της 14ης Μαΐου, μία από τις εκλογές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία μας, διεξήχθησαν σε μια εορταστική ατμόσφαιρα που αρμόζει στη δημοκρατία μας με τη σύνεση και τη σοφία του αγαπημένου μας έθνους.

Το έθνος μας προστάτευσε την ελεύθερη βούλησή του παρά την πολιτική μηχανική από το Καντίλ [RKK], την Πενσυλβάνια [Γκιουλέν], τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και τα εξώφυλλα ξένων περιοδικών.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο νικητής των εκλογών της 14ης Μαΐου ήταν η τουρκική δημοκρατία και το τουρκικό έθνος με τα 85 εκατομμύρια μέλη του.

Με περισσότερες από 27 εκατομμύρια ψήφους, το έθνος μας έδειξε για άλλη μια φορά μεγάλη εύνοια σε εμάς με 49,51% των ψήφων και δίνοντας την πλειοψηφία στη Λαϊκή Συμμαχία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, επιβεβαίωσε ότι εμπιστεύεται και πιστεύει σε εμάς και τη Συμμαχία μας και βλέπει το μέλλον του εδώ.

Στις 14 Μαΐου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες μου που πήγαν στις κάλπες και αντανακλούσαν την ελεύθερη βούλησή τους, καθώς και κάθε έναν από τα 56 εκατομμύρια του λαού μας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, για τη συμβολή τους και την αξιοσέβαστη ψήφο τους που έδωσε ζωή στη δημοκρατία.

Με την ωριμότητα που επέδειξε χθες, η Τουρκία απέδειξε ότι είναι μία από τις χώρες με την πιο προηγμένη δημοκρατική κουλτούρα στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, παρά τη διαφορά των 2,5 εκατομμυρίων ψήφων μεταξύ εμάς και του στενότερου αντιπάλου μας, οι προεδρικές εκλογές έμειναν στον δεύτερο γύρο με διαφορά μικρότερη από μισή μονάδα.

Ως πολιτικός που δεν αναγνώρισε ποτέ σε όλη του τη ζωή άλλη εξουσία εκτός από τη βούληση του έθνους και δεν παρέκκλινε ποτέ από την κατεύθυνση που χάραξε το έθνος, σεβόμαστε αυτή τη βούληση που εκδηλώθηκε στην κάλπη.

Μέχρι τις 28 Μαΐου, θα εκπληρώσουμε την ευθύνη μας απέναντι στο αγαπημένο μας έθνος τρέχοντας χωρίς σταματημό, άοκνοι και τρέχοντας με αγάπη.

Στις 14 Μαΐου, θα αυξήσουμε περαιτέρω το ποσοστό ψήφου που έχουμε επιτύχει και θα βγούμε νικητές από τις εκλογές της 28ης Μαΐου και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε μια ιστορική επιτυχία.

Έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για την 28η Μαΐου από σήμερα σύμφωνα με το όραμά μας για τον αιώνα της Τουρκίας λέγοντας όχι στάση, συνεχίζουμε.

Θα ήθελα να εκφράσω ότι φιλοδοξούμε για την ψήφο όλων των πολιτών μου, ανεξάρτητα από το σε ποιο πολιτικό κόμμα αφιερώνουν την καρδιά τους.

Είθε ο Θεός να μας βοηθήσει».

πηγή ieidiseis.gr

 

Back to top button