breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γερμανική έρευνα σόκ για τις μ@σκες προσώπου: «Αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιγένειας, δυσλειτουργίας των όρχεων και γνωστικής εξασθένησης στα παιδιά»!

 

Τι θα μπορούσαμε να πούμε για τους δήθεν επιστήμονες, τα ellinika Ho@xes αλλα και την ίδια την κυβέρνηση που μας απειλούσε με ποινικές ευθύνες λόγω ιατρικής παραπληροφόρησης όταν το μόνο μεμπτό που κάναμε, ήταν να λέμε την αλήθεια παρουσιάζοντας έρευνες και απόψεις επιστημονικές, που σήμερα παραδέχονται μεγάλα συστημικά ΜΜΕ!

Οι μ@σκες προσώπου λοιπόν, σύμφωνα με νέα έρευνα Γερμανών Ακαδημαϊκών: μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο θνησιγένειας, δυσλειτουργίας των όρχεων και γνωστικής εξασθένησης στα παιδιά!

Οι Γερμανοί ακαδημαϊκοί που πραγματοποίησαν την έρευνα πιστεύουν ότι οι μάσκες δημιουργούν έναν θύλακα νεκρού χώρου μεταξύ του στόματος και της μάσκας, που παγιδεύει το τοξικό αέριο.

Μια ανασκόπηση δεκάδων μελετών σχετικά με καλύμματα προσώπου, έδειξε ότι μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση από διοξείδιο του άνθρακα όταν φοριούνται για μεγάλες περιόδους.

Είπανε ακόμα ότι η συσσώρευση CO2 στο σώμα των εγκύων γυναικών θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβες στο αγέννητο έμβρυο. Επισημαίνουν ότι  το CO2 συμβάλλει επίσης στο οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία και να προκαλέσει προβλήματα στους όρχεις των ανδρών.

Αναφερόμενοι στην  αύξηση των θνησιγενών γεννήσεων  κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι Γερμανοί ερευνητές είπαν: « Υπάρχουν περιστασιακές ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας μπορεί να σχετίζεται με τις τρέχουσες παρατηρήσεις στη σημαντική αύξηση από 28% έως 33% στις θνησιγένειες παγκοσμίως.

«[Και] μείωσε τη λεκτική, την κινητική και τη συνολική γνωστική απόδοση δύο πλήρεις τυπικές αποκλίσεις στις βαθμολογίες σε παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», έγραψαν οι ερευνητές στην εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Heliyon .

Να αναφέρουμε εδώ πως ενώ χτυπούσαμε καμπανάκι κινδύνου, ο πόλεμος στο να βγει η είδηση προς τα έξω ήταν μεγάλος (Σχετικό: Κάτι τρομερό συμβαίνει με τους θανάτους νεογνών και τις αποβολές… και δε μας παίρνει άλλο να παριστάνουμε τους ηλίθιους!)

Η γερμανική ερευνητική ομάδα συγκέντρωσε δεδομένα από 43 προηγούμενες δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με την έκθεση στο CO2, τη χρήση μάσκας και την εγκυμοσύνη. (αυτές που μας λογόκριναν τα ellinika hoaxes).

Διαπίστωσαν ότι μετά από χρήση μάσκας για περισσότερα από πέντε λεπτά, τα επίπεδα CO2 στον εισπνεόμενο αέρα αυξήθηκαν μεταξύ 1,4 τοις εκατό και 3,2 τοις εκατό.

Σε μια μελέτη μάσκας που διεξήχθη στη Γερμανία, οι ερευνητές μέτρησαν τη συγκέντρωση CO2 του αέρα πίσω από τις χειρουργικές μάσκες που φορούσαν 15 υγιείς άνδρες. Μέσα σε 30 λεπτά, η συγκέντρωση CO2 αυξήθηκε σε περίπου 2,8-3,2 τοις εκατό.

Σε μια άλλη μελέτη στην Ιταλία, οι επιστήμονες μέτρησαν τον αέρα κάτω από χειρουργικές μάσκες που φορούσαν σε εργαστήριο και βρήκαν συγκέντρωση μεταξύ 0,22 και 0,29 τοις εκατό μέσα σε πέντε λεπτά.

Οι μάσκες παρέχουν αντίσταση στην αναπνοή και δημιουργούν έναν νεκρό χώρο που παγιδεύει το CO2, οδηγώντας σε περισσότερο εισπνεόμενο και αναπνευστικό CO2 , είπαν οι κριτικοί.

Το αέριο αποτελεί περίπου το 0,04 τοις εκατό του συνόλου του εισπνεόμενου αέρα, για σύγκριση, και το Υπουργείο Γεωργίας είπε ότι τα ασφαλή επίπεδα θα πρέπει να είναι κάτω από 0,5 τοις εκατό για οκτάωρη έκθεση.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές εξέτασαν μελέτες που επικεντρώθηκαν στην επίδραση παρόμοιων επιπέδων CO2, σε ζώα όπως τα ποντίκια και οι αρουραίοι.

Θηλαστικά όπως ποντίκια και αρουραίοι με παρατεταμένη έκθεση σε 0,3 τοις εκατό διοξείδιο του άνθρακα γέννησαν απογόνους που είχαν «μη αναστρέψιμη βλάβη νευρώνων». Συνολικά, οι ερευνητές εξέτασαν μελέτες που χρονολογούνται από την έναρξη των επιστημονικών βάσεων δεδομένων που έψαξαν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021.

Θα τιμωρηθεί κανείς για παραπληροφόρηση;

Η κύρια προειδοποίηση της έρευνας είναι ότι οι μελέτες που εξετάζουν τις πιθανές τοξικές επιδράσεις του διοξειδίου του άνθρακα είναι μελέτες σε ζώα – επειδή αυτά τα πειράματα δεν θα ήταν ηθικά για τους ανθρώπους και απαγορεύτηκαν. 

Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι καμία από τις μελέτες στην ανασκόπησή τους δεν εξέτασε άμεσα τη χρήση μάσκας και τις αποβολές, τη στειρότητα και τις διαταραχές νευροανάπτυξης, και πως οι ακριβείς επιδράσεις των τοξικών επιπέδων CO2 στα έμβρυα δεν είναι ακόμα γνωστές με μεγάλη λεπτομέρεια. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι γνωστό ότι συμβάλλει στο οξειδωτικό στρες, το οποίο οι ερευνητές πρότειναν ότι θα παρεμπόδιζε την ανάπτυξη του εμβρύου.

Ο Δρ Kevin Bass, διδάκτορας κυτταρικής και μοριακής βιολογίας, είπε στο Twitter ότι το νέο έγγραφο ήταν «εκρηκτικό».

Αλλά είπε: «Δεν έχουμε καμία καλή ένδειξη σε έγκυες γυναίκες… για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της χρήσης μάσκας και επομένως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτές οι επιπτώσεις εμφανίζονται σε γυναίκες».

Και πρόσθεσε: «Το μόνο που έχουμε είναι μελέτες σε ζώα και μια σαφής ένδειξη ότι αλλαγές στις συγκεντρώσεις CO2 συμβαίνουν πράγματι σε γυναίκες που φορούν μάσκα».

Οι θνησιγενείς τοκετοί και οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid και η προεκλαμψία και άλλες επιπλοκές της εγκυμοσύνης ενοχοποιήθηκαν στον ιό.

Αυτή η έρευνα έρχεται μετά από τρία χρόνια σκληρής συζήτησης για την αποτελεσματικότητα των μασκών.

Η μεγαλύτερη ανασκόπηση από το Ινστιτούτο Cochrane, το «χρυσό πρότυπο» των ανασκοπήσεων που βασίζονται σε στοιχεία, με έδρα το Λονδίνο, διαπίστωσε ότι είχαν ελάχιστη έως καθόλου προστασία οι μάσκες στις λοιμώξεις.

Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Δρ Άντονι Φάουτσι, συμβούλεψε αρχικά τους ανθρώπους να μην φορούν μάσκες, κάτι που αργότερα ισχυρίστηκε επειδή ανησυχούσε ότι δεν θα ήταν αρκετές για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Συνέχισε λέγοντας ότι όλοι πρέπει να φοράνε μάσκα, έκτοτε όλος ο πλανήτης ακολούθησε αυτή την εντολή με βαριά πρόστιμα και απαγόρευση οποιασδήποτε αμφισβήτησης!

Πηγή: Αναζητήσεις

Back to top button