breaking newsΔιεθνή

Τουλάχιστον 25 νεκροί έπειτα από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Ρωσία

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά σε πρατήριο καυσίμων στην περιφέρεια Νταγκεστάν της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Προηγούμενος απολογισμός που δημοσιοποίησε ο περιφερειάρχης Νταγκεστάν Σεργκέι Μέλικοφ μέσω Telegram έκανε λόγο για 12 νεκρούς και πενήντα τραυματίες.

Το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έκανε λόγο από την πλευρά του για εξήντα τραυματίες στην καταστροφή στη Μαχατσκαλά, πρωτεύουσα της περιφέρειας Νταγκεστάν, στην Κασπία Θάλασσα, στον Καύκασο.

Η πυρκαγιά είχε φθάσει σε έκταση τα 600 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε πως επιτόπου επιχειρούν 260 πυροσβέστες.

Αεροσκάφος-ασθενοφόρο Ιλιούσιν Il-76 στάλθηκε εσπευσμένα από τις ρωσικές αρχές στη Μαχατσκαλά για να παραλάβει τους πιο σοβαρά τραυματίες και να τους μεταφέρει στη Μόσχα, πάντα κατά το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η καταστροφή εκτυλίχθηκε στις 21:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε πρατήριο που βρίσκεται πάνω σε ομοσπονδιακό οδικό άξονα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Μέλικοφ, ο οποίος τόνισε πως διενεργείται έρευνα για τα «αίτια και τον τύπο της έκρηξης».

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια μέσω Telegram, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο όπου βρίσκονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα προτού εξαπλωθεί στο πρατήριο.

πηγή newsbeast.gr

 

Back to top button