breaking newsΆποψηΔιεθνή

Αυτή η ένωση τσιφλικά και δούλου της Ε.Ε. δε φαίνεται να περπατά πολύ ακόμη

Η πανδημία που περνάμε το πιστεύω κι εγώ, ότι θα αλλάξει πολλά από όσα ζούμε. Ίσως και να μας κάνει και λίγο να φιλοσοφήσουμε αυτά που ζούμε, και να εκτιμήσουμε ξανά ανθρώπους, συνήθειες και καταστάσεις. Φυσικά μέσα σε όλα αυτά και όλους αυτούς τους μεγάλους συνασπισμούς που ανήκουμε και τους ισχυρούς συμμάχους και συνεταίρους μας! 

 

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Δηλαδή δεν θα εκτιμήσω διαφορετικά κι εγώ σαν Ευρωπαίος πολίτης; Και περισσότερο ακόμα ο Ιταλός, ότι ήρθαν να βοηθήσουν Κουβανοί γιατροί και Ρώσοι, έστειλαν υγειονομικό υλικό οι Κινέζοι, ενω οι Βορειοευρωπαίοι σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από τη σούπα τους; Θέλει πολύ να καταλάβεις ποιος είναι ο φίλος σου; Στις δύσκολες στιγμές κάνεις πιο καθαρούς λογαριασμούς.

Μπορεί τα συμφέροντα να σε φέρνουν δίπλα στη Γερμανία και την Ολλανδία , αλλά έρχεται η ώρα που οι λαοί κάνουν το μπαμ, και πετάνε και συμφέροντα και δεξιώσεις και τους οδηγούν τα συναισθήματα, ο αγώνας για τη ζωή, τον άνθρωπο, η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά… Ποια Ευρωπαϊκή Ενωση; 

 Σας μοιάζει πουθενά αυτή η Γερμανία με τη Γερμανία του Βιλι Μπραντ, του Σμιτ; Τη χώρα μας την ίδια την άφησαν έρμαιο στα παιχνίδια του Ερντογαν στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τον Εβρο, μη τυχόν και χαλάσουν τους συνεταιρισμούς με τα γερμανικά εργοστάσια στην Τουρκία. Έπρεπε να δώσουν μάχη τα δικα μας τα παιδιά, για να έρθουν να βοηθήσουν μια χούφτα Αυστριακοί και Πολωνοί (καλά οι Κύπριοι έτσι κι αλλιώς Έλληνες είναι). 

Αυτή η ένωση αφεντικού και υπαλλήλου, τσιφλικά και δούλου, δε φαίνεται να περπατάει πολύ! Οι Άγγλοι έφυγαν ίσως κοιτώντας την υπεροπτικά. Αν αύριο πετάξουν και οι Ιταλοί, πολλοί θα τους χειροκροτήσουν και θα ετοιμάζουν κι αυτοί τις βαλίτσες τους.

Πάρτε ένα λεξικό βρε αχρείοι και κοιτάξτε τι σημασία της λέξης ένωση. Ελπίζω να μεταφράζεται στη γλώσσα σας… Το ελπίζω …

 

 

freepen

 

Back to top button