breaking newsΔιεθνή

Γαλλία..Ρεκόρ Γκίνες με κορονοϊό: Μαζεύτηκαν 3.500 «Στρουμφάκια» και προκάλεσαν αντιδράσεις

Μπορεί να κατέκτησαν το ρεκόρ, αλλά η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ.

Οι περίπου 3.500 άνθρωποι που έδωσαν ραντεβού σε μια μικρή πόλη στη Γαλλία ντυμένοι ως Στρουμφάκια πέτυχαν μεν ρεκόρ Γκίνες, αλλά προκάλεσαν  αντιδράσεις, λόγω του ότι μαζεύτηκαν τόσα πολλά άτομα την ίδια ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες κρούσματα στην χώρα λόγω κορονοϊού.

Συνολικά, 3.549 άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πόλη Landerneau, το Σάββατο. Είχαν βάψει μπλε τα πρόσωπά τους και φορούσαν τον χαρακτηριστικό σκούφο των Στρουμφ. Όλα αυτά, μία ημέρα προτού η Γαλλία απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι επικρίσεις για τη συγκέντρωση των Στρουμφ ήταν έντονες, ιδιαίτερα από τα ιταλικά ΜΜΕ, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με την πιο σφοδρή έξαρση της επιδημίας. Η La Repubblica χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «πιθανώς πολύ επικίνδυνη βόμβα ιού», ενώ η Il Secolo XIX έκανε λόγο για «ανεύθυνη κίνηση» που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Από την πλευρά του, ο Πατρικ Λεκλέρκ, δήμαρχος αυτής της μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία, υπεραμύνθηκε της απόφασης να γίνει η συγκέντρωση των Στρουμφ. «Δεν πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε… ήταν η ευκαιρία να πούμε ότι είμαστε ζωντανοί», δήλωσε στο AFP και επέμεινε ότι τα «Στρουμφάκια» δεν παραβίασαν καμία απαγόρευση, όπως και ότι η σύναξη αυτή ήταν ένα απαραίτητο «αντίδοτο» στην «ατμόσφαιρα κατήφειας».

 

(Mε πληροφορίες από AFP, Express)

huffingtonpost
Back to top button