breaking newsΕλλάδα

“Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ναζί και Ελλήνων στα σύνορα”

Αποφασισμένος να ακολουθήσει προσωπικά στοχοποιημένη πολιτική αντιπαράθεσης με την Αθήνα και κυρίως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ακολουθεί κατά γράμμα τις συμβουλές των δημοσκόπων του, οι οποίοι συμπεραίνουν πως ανεβαίνουν τα ποσοστά του προέδρου της Τουρκίας όποτε «στήνει» άγριο προσωπικό καβγά με κάποιον ξένο ηγέτη.

Αυτά είναι και τα αποτελέσματα μιας πολύ πρόσφατης ποιοτικής έρευνας του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων της Τουρκίας Metropol, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες και σχολιάστηκε δεόντως. Την πρακτική αυτή ακολουθεί ο Ταγίπ Ερντογάν από το 2011. Πρόκειται δηλαδή για μία τακτική η οποία έχει αποδειχθεί παραγωγική τα τελευταία περίπου 10 χρόνια.  

Σε αυτό το πλαίσιο και παρά το γεγονός ότι εισέπραξε έναν κόλαφο στη Μόσχα, όπου αναγκάστηκε να υπογράψει μία εκεχειρία στο Ιντλίμπ έχοντας όμως απολέσει όλα τα στρατηγικά οφέλη στην περιοχή, και μία χλιαρή δέσμευση της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα που μας πέρασε, ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να προσβάλει την Ελλάδα και όποτε μπορεί προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό με βασικό αποδέκτη αυτής της τακτικής του τη δεξαμενή ψηφοφόρων του.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα παρόμοιες με αυτές που είχαν δημοσιευτεί τις προηγούμενες ημέρες σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης και είπε: «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι Ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά», χαρακτηρίζοντας επίσης τις ελληνικές αρχές «βάρβαρες» και «φασιστικές».

Επίσης, ενώ μέχρι σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών μιλούσε για 150.000 πρόσφυγες που πέρασαν στην Ελλάδα, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τον όρο «συνωστίστηκαν» στα σύνορα.

zougla
\
Back to top button