breaking newsΔιεθνή

Εφιαλτικό σενάριο για 600.000 θανάτους στην Τουρκία – Προειδοποίηση καθηγητή

 

Οι θάνατοι στην Τουρκία μπορεί να φτάσουν τις 600 χιλιάδες, προειδοποιεί Τούρκος καθηγητής

 

«Τουλάχιστον 32 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να μολυνθούν από τον κορονοϊό, που σημαίνει 150-600 χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν», σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Ονούρ Μπασέρ.

Μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο Τούρκος καθηγητής εκτίμησε ότι «1.6 εκατομμύρια άτομα θα χρειαστούν νοσηλεία εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ τουλάχιστον 640.000 άνθρωποι θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, την ώρα που η Τουρκία διαθέτει μόνο 40.000».

Και όσο δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για τους έχοντες άμεσα ανάγκη, το ποσοστό θνησιμότητας θα αυξηθεί κατά 90%, όπως θεωρεί.

Ο καθηγητής, που ειδικεύεται σε συστήματα υγείας, υπολογίζει ότι περίπου 320.000 ασθενείς θα χρειαστούν αναπνευστήρες κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους από τον κορονοϊό. Ο Ονούρ Μπασέρ υποστήριξε επίσης ότι η καθυστέρηση δύο εβδομάδων στην Κίνα λήψης μέτρων από το ξέσπασμα της επιδημίας είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα κρούσματα.

«Αν η Κίνα είχε εφαρμόσει τα μέτρα όταν έμαθε για τον ιό, θα είχε κατά 95% λιγότερα κρούσματα. Αν τα εφάρμοζε έστω μία εβδομάδα αργότερα, το ποσοστό θα ήταν 65%. Αντιμετωπίζουμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων λόγω της καθυστέρησης δύο εβδομάδων στην Κίνα», εκτιμά ο καθηγητής.

Την ίδια ώρα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε έκθεσή του αναφέρει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με άλλες χώρες στον κόσμο. Στο σχετικό γράφημα της έκθεσης φαίνεται η τροχιά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά χώρα, αρχής γενομένης από την ημερομηνία που μια συγκεκριμένη χώρα ανακοίνωσε τα πρώτα 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή: ethnos

Back to top button