breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΙΡΑΝ -Ισχυρισμοί των επικεφαλής της ελίτ επαναστατικών φρουρών ”Ο Κορονοϊός μπορεί να είναι προϊόν της “βιολογικής επίθεσης” των ΗΠΑ που στοχεύει στο Ιράν και στην Κίνα”

”Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι ο πρώτος ένοχος πίσω από το ξέσπασμα του Covid-2019 που έπληξε την Κίνα και έπειτα το Ιράν, ισχυρίστηκε επικεφαλής των ελίτ επαναστατικών φρουρών , απειλώντας ότι ο ιός τελικά θα στραφεί εναντίον εκείνων που τον εξαπέλυσαν.”

 

Είναι πιθανόν αυτός ο ιός να είναι προϊόν βιολογικής επίθεσης από την Αμερική που αρχικά εξαπλώθηκε στην Κίνα και στη συνέχεια στο Ιράν και στον υπόλοιπο κόσμο“, δΔήλωσε την Πέμπτη ο Hossein Salami.

Ορκίστηκε ότι το Ιράν θα «καταπολεμήσει» τον ιό και προειδοποίησε ότι η ασθένεια «θα επιστρέψει» στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν η Ουάσινγκτον ήταν πράγματι υπεύθυνη για το ξέσπασμα.

Αν και τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας κυκλοφορούν για λίγο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόδειξη ότι θα μπορούσε να είναι αλήθεια.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτικής Άμυνας του Ιράν, στρατηγός Gholam Reza Jalali, δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι ο φόβος των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το νέο corornavirus στη χώρα υποστηρίζει ότι ο ιός είναι μια βιολογική επίθεση στην Κίνα και το Ιράν. Είπε ότι ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι μια εχθρική κατάσταση, αλλά πρόσθεσε ότι η υποψία του απαιτεί εργαστηριακή έρευνα και μελέτη του γονιδιώματος του ιού.

Το Ιράν είναι μία από τις χώρες που πλήττονται σκληρότερα από την Covid-19 εκτός της ηπειρωτικής Κίνας από την οποία προέρχεται.

Την Πέμπτη, η Ισλαμική Δημοκρατία ανέφερε 3.513 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 107 θάνατοι που αποδόθηκαν στον ιό. Περίπου 15 από αυτούς που υπέκυψαν στον κοροναϊό πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Ιράν, Saeed Namaki.

Η χώρα έχει κλείσει όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους της χώρας στις 20 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Επικεφαλής των Ιατρικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης του Ιράν που έχουν μολυνθεί από κοροναϊό 

Την Τρίτη, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Ιράν αντιμετωπίζεται για κοροναϊό. Πολλοί υψηλόβαθμοι ιρανοί αξιωματούχοι έχουν πληγεί από τον ιό. Πρόσφατα, 23 νομοθέτες εξέτασαν θετικά την ασθένεια στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Ο Mohammad Mirmohammadi, μέλος συμβουλίου που συμβουλεύει τον ανώτατο ηγέτη, πέθανε αφού αρρώστησε από την ασθένεια. Ο θάνατός του ακολουθεί εκείνους άλλων δύο υψηλόβαθμων Ιρανών που προσβλήθηκαν τον ιό – πρώην πρεσβευτή και νεοεκλεγέντα βουλευτή.

 

 

rt.com

Back to top button