breaking newsΔιεθνή

Κορωνοϊός: Απίστευτη εξευτελιστική τιμωρία σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα επιβάλλει το Πακιστάν (Photo | Video)

Θύελλα αντιδράσεων σε παγκόσμια κλίμακα έχουν προκαλέσει φωτογραφίες και βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από το Πακιστάν, που απεικονίζουν τις εξευτελιστικές και απάνθρωπες τιμωρίες στις οποίες υποβάλλονται όσοι παραβιάζουν τα μέτρα καραντίνας τα οποία έλαβε η κυβέρνηση στο Καράτσι, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

\Στα βίντεο και τις φωτογραφίες, αστυνομικοί εμφανίζονται να επιβάλλουν στους παραβάτες του περιορισμού της κυκλοφορίας να κάθονται δημοσίως σε εξαιρετικά εξευτελιστικές και οδυνηρές για το σώμα στάσεις για πολλή ώρα. Μάλιστα, κάποιοι ντόπιοι ονόμασαν τις στάσεις αυτές «στάση του κόκκορα».

Η αστυνομία προχώρησε σε 427 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων, ενώ τα βίντεο προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή, τονίζοντας ότι η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να υποβάλλει πολίτες σε εξευτελισμούς και στάσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως και βασανιστικές.

Επίσης, άλλοι σχολιαστές τόνισαν ότι η αστυνομία βάζει τους ανθρώπους που τιμωρεί πολύ κοντά τον έναν στον άλλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μεταδόσουν τον ιό.

 

topontiki
Back to top button